Asienbörser: Nyårsrallyt fortsätter

Asienbörserna har fortsatt upp på fredagen under vad som ser ut att bli en kursmässigt stark första handelsvecka på året. Stöd har kommit från ljus ekonomisk data världen över i form av bland annat inköpschefsindex.

Bild:Shizuo Kambayashi/TT

Torsdagens amerikanska ADP-undersökning över sysselsättningen i den privata sektorn överraskade på uppsidan. I eftermiddag klockan 14.30 kommer den officiella jobbdatan.

Tokyobörsen tog sig på fredagen till nya högstanivåer mätt från kurstoppen i början av 1990-talet. Försvarsrelaterade företag gick dock svagt i spåren av viss avspänning mellan Syd- och Nordkorea.Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?