1515
Annons

Asienbörser: Minus på många håll

Asiatiska börser sjönk på fortsatt oro för lägre tillväxt givet att handelskriget mellan USA och Kina väntas påverka ekonomin. Det var nedgångar från Sidney till Tokyo med den tionde dagen i rad och få börser är nu på plus sedan årsskiftet. Till undantagen hör Sidneys ASX 200 som stigit med 1,8 procent, Taiwan-börsen som är något upp med 0,8 procent och främst Indiska börsen som noteras drygt 10 procent upp.  

I Sydkorea visade statistik att andelen arbetslösa steg till den högsta nivån sedan januari 2010 rapporterar Financial Times. Enligt Statistics Korea uppgick den till 4,2 procent i augusti, vilket var högre än i juli då den uppgick till 3,8 procent. Kospi i Seoul var ned med 0,3 procent.

Hongkongs Hang Seng-index tappade 0,4 procent och har backat 12 procent sedan årsskiftet. Inom Hang Seng steg teknikaktier medan finansrelaterat sjönk. 

I Sydney fick energibolagen visst stöd av stigande råvarupriser. Både basmetaller och olja steg under onsdagen. ASX i Sidney var ned marginellt med 0,1 procent.  

Brent steg med 0,4 procent och WTI något mer med 0,9 procent under onsdagen. Större uppgångar kom under tisdagen då den amerikanska orkanen Florence hotar påverka utbudet på den Nordamerikanska östkusten. Även minskad export från Iran till följd av sanktioner uppges ha påverkat prisuppgången enligt Bloomberg News. 

Zelenskyj lovar återta fler områden

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj lovar att återta fler områden i östra Ukraina från ryska styrkor.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

”Under den här veckan har fler ukrainska flaggor hissats i Donbass. Det kommer att bli ännu fler om en vecka”, säger presidenten i sitt dagliga tal.

Ryssland meddelade på lördagen att man lämnat den tidigare ockuperade staden Lyman i norra Donetsk, en av de regioner i Donbassområdet som olagligen annekterades i fredags.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera