1515

Asienbörser: Litet plus i Tokyo

Efter att kursfallen stannat av i USA på onsdagen nåddes viss stabilisering på torsdagens Asienbörser. Samtidigt var stämningen avvaktande inför att den amerikanska sjukvårdsreformen ska tas upp för omröstning på torsdagen. Omröstningen om att riva upp "Obamacare" ses som ett viktigt test för Trumpadministrationen reformmöjligheter.

Tokyobörsen, som sjönk drygt 2 procent på onsdagen i spåren av börsrasen på Wall Street, steg lätt på torsdagen (0,2 procent) och fick också stöd av att den senaste tidens yen-rally bröts. Kursnedgångar i exportorienterade bolag vägdes upp av bättre utveckling för bolag med fokus på den inhemska marknaden. Bryggerijätten Asahi avancerade 2,6 procent och kraftbolaget Kansai Electric Power med 1,3 procent.

I Kina låg börsernas runt oförändrade nivåer. Bland enskilda aktier föll China Mobile med drygt 3 procent i Hongkong-handeln efter sin rapport. Enligt Bloomberg News berodde det på utdelningen, som China Mobile visserligen höjde men inte lika mycket som analytikerna hade räknat med.

Oljepriserna vände upp lite igen efter onsdagens prispress och det gav stöd till oljebolag i regionen. Japanska Inpex steg en dryg procent och i Australien avancerade Oil Search med 2,2 procent och Santos med 1,4 procent.

 

Marknadstemperatur klockan 07:30

==============================================================
kl 7:00 kl 7:30 kl 12:35 Sedan
31/12
MSCI Asia Apex 50 -0,3% -0,3% - +14,0%
Nikkei 225 +0,2% +0,2% - -0,2%
Hongkong Hang Seng +0,0% +0,0% - +10,5%
Kinas Shanghai Comp -0,4% +0,0% - +4,6%
Kinas Shenzhen Comp -0,6% -0,1% - +3,4%
Taiwan Taiex +0,1% +0,1% - +7,3%
Sydkorea Kospi +0,3% +0,2% - +7,2%
Indien BSE Sensex 30 +0,4% +0,4% - +10,0%
Singapore Straits +0,1% +0,1% - +8,3%
Australia S&P/ASX200 +0,4% +0,4% - +0,7%


Innehåll från E-dropAnnons

En mer hållbar och effektiv transportkedja med mottagarfria hemleveranser

Susanne Hjorthagen, VD
Susanne Hjorthagen, VD

Att e-handla är smidigt och förenklar vardagen, men varför ska vi behöva vara på plats för att ta emot leveransen? Hemleveranser av dagligvaror och paket kan med E-drop vara lika enkelt och säkert som att ta emot posten i brevlådan!

Mottagarfria leveranser skapar full flexibilitet för både transportör och mottagare då alla leveranser till ett område kan göras samtidigt på ett enkelt, säkert och smidigt sätt, helt utan integrationer. E-drops kommunikationsplattform och leveransskåp med kyl- och frysfack minimerar inte bara antalet mil för transportören utan innebär även att mottagaren själv tar kontroll över sina leveranser och hämtar när det passar dem bäst på dygnet, oberoende om det är paket eller dagligvaror.

– Last-mile är något som utvecklas snabbt. Med vår erfarenhet och bakgrund från systemutveckling och hantering av färska grönsaker, med höga krav på effektiv och temperaturkontrollerad logistik, såg vi stora möjligheter för att utveckla en oberoende och hållbar last-mile lösning. Vår plattform säkerställer att mottagarfria leveranser tas om hand och förvaras säkert med intakt kylkedja i direkt anslutning till ditt hem, säger Susanne Hjorthagen, VD.

Enkelt och utan krav på integration med transportör eller e-handlare

Vi har valt att integrera display och skanner i leveransskåpet och använder oss av streckkoden som finns på leveransen. På så sätt får chauffören enkelt access att lämna produkter i skåpet. Tjänsten är flexibel och vi har leveransskåp anpassade för villa/radhus, flerfamiljsfastigheter, kontor och även för hemtjänsten där vår tjänst frigör värdefull tid för personalen att göra mer värdeskapande med tiden än att handla mat, säger Susanne Hjorthagen.

Förenklar, effektiviserar och säkerställer slutleveransen

Leveransskåpen från E-drop placeras med fördel så nära bostaden som möjligt. Skåpen för villa och radhus är designade för att stå emot det nordiska utomhusklimatet och består av en kyl och frys som enkelt schemaläggs. Skåpen i flerfamiljsfastigheter har flera luckor i en större modul med separata paketfack och kyl- och frysfack.

– E-drop är en tjänst som förenklar, effektiviserar och säkerställer slutleveranserna för alla intressenter i logistikkedjan. Vi är nu i en spännande fas och kommer expandera kommersiellt tillsammans med partners för att accelerera tillväxt, avslutar Susanne Hjorthagen. 

Om oss

E-drop är del av en snabbväxande logistikverksamhet med rötter i Europas största företag inom frukt och grönt. Vår tjänst tillgodoser behovet av en mottagarfri logistiklösning för obruten kylkedja som är flexibel för alla användare. 

Läs mer: www.edrop.se 

Kontakta: Susanne Hjorthagen, susanne@edrop.se 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med E-drop och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?