Annons

Asienbörser: Blandad kompott

Asienbörserna bjöd på blandad kompott under onsdagens morgon och dollarn stärks. Ett svenskt huvudnummer på tisdagen är septemberbarometern från Konjunkturinstitutet.

Bild:AP

Tokyobörsen handlades ned 0,3 procent och Hang Seng i Hong Kong kättrade med 0,4 procent under tisdagens morgon. Samtidigt handlades såväl Shanghaibörsen som Sydkoreas KOSPI-index omkring nollan.

För ett stort antal aktier i Tokyo var det första handelsdag exklusive utdelning, vilket bidrog till att sänka index.

Bloomberg rapporterar att dollarn stärktes för tredje dagen på raken. Dollarn bedöms ha fått hjälp på traven av USA:s centralbankschef Janet Yellens tal vilket tolkades som stöd för att nästa räntehöjning väntar i december. Dollarn fick dessutom stöd av att president Donald Trump väntas presentera skattesänkningar på onsdagen.

Måndagens USA-börser stängde efter små rörelser, där Dow Jones steg 0,1 procent och teknikbörsen Nasdaq steg 0,2 procent med draghjälp av bland annat jätten Apple som klättrade nära 2 procent.

Di tipsar om tre marknadshändelser att håll koll på idag:

Svängiga oljelager
Priset på råolja har stigit till den högsta nivån på över två år, främst på grund av något så klassiskt som politiska spänningar i Mellanöstern. Orkanerna har skakat om amerikansk oljedata de senaste veckorna och i eftermiddag kommer ny officiell lagerdata i USA.

Svensk konjunktur
KI presenterar sin konjunkturbarometer för september. Det blir dels en intressant avstämning av hur svensk industri påverkats av den kraftiga kronförstärkningen och dels en lägesrapport om antydningarna till svalare bostadsmarknad satt några avtryck på hushållen.

Höken som blev en duva
Chefen för St Louis Fed, James Bullard, räknades till de mest nitiska av hökar när han förra sommaren gjorde helt om och positionerade sig som den mest duvaktiga förespråkaren för lågräntepolitiken. I kväll talar han. Intressant för den som gillar en fritänkare.

Dagens agenda:

Makrostatistik

Kina: vinster i industriföretagen kl 3.30 KI: konjunkturbarometer kl 9.00 SCB: handelsbalans, hushållsutlåning augusti kl 9.30 Storbritannien: CBI ordertrender september kl 12.00 USA: order varaktiga varor augusti kl 14.30, kontrakterade husköp kl 16.00

Centralbanker

ECB: M3 augusti kl 10.00 Fed: James Bullard talar kl 19.30

Makro övrigt

IMF: publicerar delkapitel ur global konjunkturprognos kl 15.00

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?