Asienbörsen: Längsta uppgången under 2000-talet

Asiatiska börser stiger något överlag på tisdagens och bygger därmed vidare på den bästa starten på ett börsår sedan 2006. I Hongkong stiger kurserna för elfte dagen i följd, vilket inte hänt sedan 1999.

Mid-Levels ligger på bergssluttningen på Hongkongön och har stadens högsta hyror.
Mid-Levels ligger på bergssluttningen på Hongkongön och har stadens högsta hyror.Bild:Mostphotos

Uppgångarna kommer efter att nya rekordnivåer noterats på Wall Street där både S&P 500 och Nasdaq svarade för nya toppnoteringar.

I Sydkorea tyngdes dock index av Samsung Electronics efter att bolagets kvartalsresultat inte stigit lika mycket som förväntats. Det kommer fortsatt vara fokus på kvartalsresultat i veckan då finansbolag i form av bland annat JP Morgan Chase och Wells Fargo kommer rapportera.

Hongkongbörsens Hangseng-index stiger vid 07.20-tiden 0,2 procent och Tokyobörsens Nikkei-index ökar 0,5 procent. Sydkoreas Kospi200 backar dock 0,7 procent medan Shanghaibörsen rör sig kring nollstrecket.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?