Hoppa till innehållet

Annons

Arrangörer köper tillbaka biljetter från ovaccinerade: ”väljer goodwill-spåret”

Från onsdagen krymper nöjesutbudet rejält för alla ovaccinerade som fyllt 18 år. Senaste veckorna har många arrangörer låtit personer utan vaccinationsbevis lämna tillbaka biljetter som köptes före regeringens besked. 

”Vi kommer inte vara lika generösa framöver”, kommenterar Christian Clemens, vd Stockholmsmässan. 

Foto:Björn Larsson Rosvall / TT, @image_author_name

Från den 1 december gäller uppvisande av vaccinationsbevis för att bli insläppt till inomhusevenemang med över 100 deltagare. Filmstaden, Dramaten, Malmö Opera och Göteborgs kommunala evenemangsbolag Got Event är några av alla arrangörer som kräver fullvaccinerade besökare. 

Alternativet, att följa Folkhälsomyndighetens föreskrifter om smittsäkra arrangemang, verkar försvinnande få ha nappat på.

Niclas Lindeberg, vd för biljettsystemet Tickster, är nöjd över att Folkhälsomyndigheten och regeringen har lyssnat in branschens synpunkter.

”Vi som jobbar med att skapa fysiska möten ser vaccinpassen som en möjlighet.  Men i återköpsfrågan hade vi hoppats på att få vägledning, nu är den upp till varje arrangör att avgöra.”

Får ovaccinerade lösa tillbaka biljetter?
”Många arrangörer väljer goodwill-spåret och återköper biljetter. Det är en klar minoritet som inte är vaccinerade och som arrangör går det ju att sälja biljetterna till någon annan”, säger Niclas Lindeberg.

Mässor är undantagna kraven på vaccinpass, men för andra evenemang gäller reglerna för offentliga tillställningar, konstaterar Stockholmsmässans vd Christian Clemens och hänvisar helgens stora fitnessevent.  

”Vi får rätt mycket frågor om det räcker med ett negativt test, och det gör det ju inte. Den här gången får man pengarna tillbaka, eftersom man inte haft en rimlig chans att hinna vaccinera sig efter att beslutet fattades. Vi kommer inte vara lika generösa framöver”, säger han till Di. 

En annan tung branschröst som välkomnar kravet på vaccinationsbevis är underhållningskoncernen Moment Group, som bland annat äger klassiska nöjesställen som Wallmans och Hamburger Börs. 

Hur blir det med årets julbordsbokningar?
”Om några anställda på en arbetsplats som bokat julbord inte är vaccinerade, löser vi det med ombokningar eller med att låta andra gå i deras ställe”, säger Ia Lindahl Idborg, kommunikationschef på Moment Group och tillägger:

”Som vi uppfattar det ser många vaccinkrav som något positivt. Det känns tryggt att veta att de som är på samma ställe också är vaccinerade.”

Från branschens sida räknar man inte med att åtgärden lyfts bort i första taget.

”Tiden då man var naiv och trodde att pandemin snabbt skulle gå över är förbi sedan länge. Alla är inställda på att fortsätta hantera smittspridningen under lång tid framöver”, säger Niclas Lindeberg.

Innehåll från AdeccoAnnons

Så täcks kompetensbehovet för den gröna omställningen

Malin Persson, VD, och Fredrik Åberg, Regionchef Norr/Mellan, på Adecco Group Sverige.
Malin Persson, VD, och Fredrik Åberg, Regionchef Norr/Mellan, på Adecco Group Sverige.

Svensk industri, i synnerhet i Norrland, skriker efter kompetens för att klara de pågående industrisatsningarna inom den gröna omställningen.

– Ska det lyckas måste företagen börja se potential och förmåga snarare än vilken erfarenhet man har, säger Malin Persson, VD Adecco Group Sverige.

En historiskt stor satsning på fossilfri industri växer just nu fram i Norrland där framför allt stål- och gruvindustri ställer om mot en mer hållbar produktion. Hundratals miljarder investeras i ny produktion och infrastruktur. Behovet av arbetskraft med olika typer av kompetens är stort och kommer att öka än mer i framtiden.

– Den gröna omställningen är den största förändringen av arbetsmarknaden i modern tid. Det kräver nya lösningar och tankesätt, säger Malin Persson, VD Adecco Group Sverige.

Adecco Group levererar HR-lösningar och är ett av världens största rekryterings- och bemanningsföretag. Man arbetar just nu intensivt med att hjälpa till att täcka kompetensbehovet i Norrland. En uppskattning är att ungefär 100 000 människor kommer att flytta bara till Västerbotten de kommande åren. 

– Vi har bland annat inlett ett väldigt spännande samarbete med ett stort industriföretag i norr där vi genom kontakter med våra kollegor i andra delar av Europa flyttar personal till norra Sverige för att lösa den kompetensbrist som inte kan lösas lokalt, säger Fredrik Åberg, Regionchef Norr/Mellan på Adecco Group Sverige, och fortsätter: 

– Här har vi en unik lösning i branschen, där vi kan nyttja vår globala styrka.

Adecco satsar på att rekrytera inom Sverige

Förutom att locka människor från Europa att flytta till Sverige vill Adecco också locka svenskar att flytta norrut. Nyligen lanserades projektet Välkommen till Norrland, som genom berättelser och annonser ska locka fler människor att flytta dit jobben finns.

– Genom att satsa på att få människor att flytta och etablera sig norrut testar vi nya vägar och skapar fler förutsättningar till matchningar på den gröna arbetsmarknaden, säger Fredrik Åberg.

Och det är inte bara teknisk kompetens som behövs. Även offentlig sektor och andra delar av samhällssektorn kommer att behöva rekrytera i takt med att befolkningen växer.

Bredda synen på kompetens är nyckeln

För att klara av att möta kompetensbristen kommer samhället att behöva utnyttja och söka kompetens i hela befolkningen, inte minst bland nyanlända. 

– Rekryterings- och bemanningsbranschen är ganska konservativ, och man kräver svenska och engelska i tal och skrift. Här vill vi utmana och se bortom de traditionella sätten att rekrytera. Man måste fråga sig vad man egentligen behöver för att klara en arbetsuppgift och hur snabbt man kan lära sig det, säger Malin Persson. 

– Både rekryteringsbranschen och företagen måste tänka bredare. Det sker ett stort kompetensslöseri när vi inte lyckas inkludera alla grupper på arbetsmarknaden, avslutar hon.

Läs mer på: www.adecco.se/valkommen-till-norrland/ 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Adecco och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera