1515

Aros ändrar redovisningsprincip – konsoliderar bostadsrättsföreningar

Aros Bostadsutveckling ändrar redovisningsprincip avseende bostadsrättsföreningar från och med den 1 januari 2020 och väljer att konsolidera bostadsrättsföreningar i redovisningen. 

Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Därmed gör Aros Bostadsutveckling en förändring som en rad aktörer i branscher på sistone har aviserat. Nasdaq Stockholm och Finansinspektionen har under en längre tid fört dialog med börsnoterade bostadsutvecklare angående tillämpningen av vissa redovisningsstandarder.

”Flera kollegor i branschen har valt att ändra redovisningsprincip avseende regelverket IFRS mot bakgrund av Finansinspektionens preliminära bedömningar. Detta kommer att generera en etablerad praxis av IFRS-regelverket i marknaden över tid, vilken vi har valt att följa. I samband med denna ändring kommer Aros Bostad dock att fortsätta tillämpa tidigare principer i segmentredovisningen, eftersom det speglar hur vi historiskt har redovisat värdeskapandet i Aros Bostad samt hur styrelse och ledning kontinuerligt utvärderar och följer upp befintlig verksamhet”, säger Ken Wendelin som är finanschef och vice vd för Aros Bostad.

Segmentsredovisningen kommer fortsättningsvis att presenteras separat i not till de finansiella rapporterna.

Efter ändringen av redovisningsprincip redovisas intäkten först när bostadsköparen får tillträde till bostaden. Även bostadsrättsföreningens övriga tillgångar och skulder, samt intäkter och kostnader, konsolideras i Aros Bostads finansiella rapporter. Ändringen får effekten att intäkten från försäljning senareläggs samt att koncernens tillgångar och skulder ökar.

Effekterna från bytet av redovisningsprincip presenteras i Aros Bostads kvartalsrapport för det första kvartalet 2020, vilken avses offentliggöras den 29 maj.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?