1515
Annons

Arocell ökade förlusten

Arocell, som utvecklar blodtester för klinisk information om cancerpatienter, redovisar en nollomsättning i tredje kvartalet (0,1), framgår av delårsrapporten.

Förlusten före finansiella poster uppgick till -6,4 miljoner kronor (-4,5) och rörelsens kassaflöde för perioden uppgick till -5,6 miljoner kronor (-2,8).

Resultatet per aktie före och efter utspädning uppgick till -0:08 kronor (-0:11) och de likvida medlen vid periodens utgång uppgick till 45,8 miljoner kronor (18,6).

”Vårt arbete med att säkerställa en positiv utgång av vår 510(k) ansökan till FDA och därmed möjlighet att sälja AroCell TK 210 ELISA som en IVD produkt på den amerikanska marknaden fortgår med oförminskad kraft”, säger vd Michael Brobjer.

Dock meddelade FDA i oktober att de var tvungna att göra vissa prioriteringar vilket innebar att granskningen av Arocells 510(k) initialt skulle bli 90 dagar försenad. 

”Det är främst det ansträngda läget kring covid-19 som gör att FDA behöver göra dessa prioriteringar. Det är förstås en besvikelse för Arocell att det blir en försening i processen att godkänna vår 510(k)”, konstaterar vd vidare. 

Bedömningen kvarstår dock att Arocell kan erhålla godkännande av Arocell TK 210 ELISA hos FDA innan utgången av 2021.


Jondetech minskade nettoresultatet tredje kvartalet

Jondetech, som utvecklar IR-sensorteknik, redovisar ett resultat efter skatt om -6,0 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2021 (-17,6).

Bolaget hade ingen omsättning under kvartalet i likhet med motsvarande period i fjol, framgår det av kvartalsrapporten.

Kassaflödet från den löpande verksamheten under kvartalet var -9,7 miljoner kronor (-11,2).

Under det tredje kvartalet tog Jondetech steget mot att etablera en komplett 'fabless' produktionsprocess. Ett utvecklingsavtal ingicks med Varioprint, en transferering av den nanotrådsplätteringen inleddes från labbet på KTH till produktionspartners i Schweiz, och investering i relaterad produktionsutrustning påbörjades. 

”Dessa steg möjliggör för Jondetechs strategiska produktionspartner Varioprint att ta det fulla ansvaret för produktionsflödet och skapar därmed förbättrade förutsättningar att nå målet om industriell högvolymsproduktion”, skriver bolaget i rapporten.

Jondetechs tillförordnade vd Leif Borg uppger att bolagets fokus att nå både Working Samples och Engineering Samples fortgår och skriver att bolaget etablerar nu flera alternativa flöden för att så snart som möjligt få fram fungerande sensorelement. 

”Arbetet med att nå ”production readiness” fortskrider och vi räknar med att hålla den uppsatt tidsplanen att samtliga delprocesser kommer att vara kartlagda under november”, skriver han i rapporten.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?