ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Arocell genomför dubbla emissioner

Arocell, som är ett biokemibolag som är listat på First North, kommer genomföra en riktad emission och en företrädesemission vilket enligt planerna ska tillföra bolaget totalt 54,4 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Dels handlar det om en riktad emission om 15 miljoner kronor, dels en företrädesemission om totalt 39,4 miljoner kronor som i sin helt är ganterad. 

”Emissionerna skall finansiera arbetet med att erhålla FDA-godkännande av Arocell TK 210 ELISA i USA och identifiera ersättningsstruktur (reimbursment), samt ytterligare kliniska studier som stödjer ansökan. Bolaget planerar även att genomföra hälsoekonomiska studier och marknadsaktiviteter inför produktlansering”, skriver bolaget. 

Den riktade emissionen omfattar högst 10 miljoner aktier till en emissionskurs om 1:50 kronor per aktie. 

”Den riktade emissionen riktar sig till ett begränsat antal nordiska kvalificerade investerare”, skriver bolaget. 

Företrädesemissionen innebär att högst nästan 26,3 miljoner aktier till en emissionskurs om 1:50 kronor per aktie. Tre befintliga aktier berättigar till teckning av två nya aktier, alltså teckningsrelationer 2:3. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer