1515

Arocell genomför dubbla emissioner

Arocell, som är ett biokemibolag som är listat på First North, kommer genomföra en riktad emission och en företrädesemission vilket enligt planerna ska tillföra bolaget totalt 54,4 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Dels handlar det om en riktad emission om 15 miljoner kronor, dels en företrädesemission om totalt 39,4 miljoner kronor som i sin helt är ganterad. 

”Emissionerna skall finansiera arbetet med att erhålla FDA-godkännande av Arocell AROC +0,14% Dagens utveckling TK 210 ELISA i USA och identifiera ersättningsstruktur (reimbursment), samt ytterligare kliniska studier som stödjer ansökan. Bolaget planerar även att genomföra hälsoekonomiska studier och marknadsaktiviteter inför produktlansering”, skriver bolaget. 

Den riktade emissionen omfattar högst 10 miljoner aktier till en emissionskurs om 1:50 kronor per aktie. 

”Den riktade emissionen riktar sig till ett begränsat antal nordiska kvalificerade investerare”, skriver bolaget. 

Företrädesemissionen innebär att högst nästan 26,3 miljoner aktier till en emissionskurs om 1:50 kronor per aktie. Tre befintliga aktier berättigar till teckning av två nya aktier, alltså teckningsrelationer 2:3. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?