ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Arlanda har dyraste parkeringen i EU

  • Foto: Stina Stjernkvist/TT

Arlanda har den högsta parkeringsavgiften av alla flygplatser i EU, enligt en jämförelse. Dyrare än stora flygplatser som Heathrow i London och Paris Charles de Gaulle.

Att parkera sin bil i en timme på de så kallade Hämta & Lämna-parkeringarna på Arlanda kostar 100 kronor. Det ger flygplatsen utanför Stockholm förstaplatsen när sajten Traveldailynew.com listar kostnaderna för att parkera på de största flygplatserna i EU:s medlemsländer.

Sajten har räknat om p-priserna till euro, och då hamnar Arlandas timtaxa på 9,28 euro.

På Londons Heathrow-flygplats är priset för motsvarande parkering 8,69 euro. Trea på listan är Paris Charles de Gaulle med 8 euro jämnt.

På flygplatsen i Köpenhamn kommer man undan med 6,69 euro och i Helsingfors kostar det bara 6 euro.

Allra billigast att parkera är det på Henri Coanda-flygplatsen i Rumänien där det kostar 1,26 euro per timme. I grannlandet Bulgarien kostar det 1,53 euro att parkera på flygplatsen i Sofia.

Men faktum är att om Norge hade varit med i EU så hade förstaplatsen gått till Oslo Lufthavn, även kallad Gardemoen. Där kostar det drygt 10 euro att parkera i en timme. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer