Annons

Arlanda har dyraste parkeringen i EU

Arlanda har den högsta parkeringsavgiften av alla flygplatser i EU, enligt en jämförelse. Dyrare än stora flygplatser som Heathrow i London och Paris Charles de Gaulle.

Foto:Stina Stjernkvist/TT

Att parkera sin bil i en timme på de så kallade Hämta & Lämna-parkeringarna på Arlanda kostar 100 kronor. Det ger flygplatsen utanför Stockholm förstaplatsen när sajten Traveldailynew.com listar kostnaderna för att parkera på de största flygplatserna i EU:s medlemsländer.

Sajten har räknat om p-priserna till euro, och då hamnar Arlandas timtaxa på 9,28 euro.

På Londons Heathrow-flygplats är priset för motsvarande parkering 8,69 euro. Trea på listan är Paris Charles de Gaulle med 8 euro jämnt.

På flygplatsen i Köpenhamn kommer man undan med 6,69 euro och i Helsingfors kostar det bara 6 euro.

Allra billigast att parkera är det på Henri Coanda-flygplatsen i Rumänien där det kostar 1,26 euro per timme. I grannlandet Bulgarien kostar det 1,53 euro att parkera på flygplatsen i Sofia.

Men faktum är att om Norge hade varit med i EU så hade förstaplatsen gått till Oslo Lufthavn, även kallad Gardemoen. Där kostar det drygt 10 euro att parkera i en timme. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?