1515
Annons

Arkitektfirman stöttar Läkare utan gränser

Johan Sundbergs Arkitektur väljer att skänka 10.000 kronor till Läkare utan gränser. Men Roger Akelius dubblering av gåvan kommer som en "glad överraskning" för kontoret.

Johan Sundberg Arkitektur i Lund har valt att stötta Läkare utan gränser i deras arbete för människor på flykt.

”De är en väldigt effektiv organisation, med en hög omsättning som går ut direkt till fältet. Sedan har de ju ett väldigt gott rykte”, säger grundaren Johan Sundberg om bidraget.

Totalt 10.000 kronor kommer skänkas till Läkare utan gränser i december. En gåva som i första hand inte hade att göra med Roger Akelius utmaning till näringslivet, berättar Johan Sundberg. 

”Det blev snarare en väldigt glad överraskning. Jag hade satt in pengarna två dagarna tidigare, sedan läste jag om det och tyckte det var helt fantastiskt av Roger Akelius. Jag tycker också det är väldigt kul att Di är med och skriver om initiativet och gör en samhällsinsats.”

Han tycker att det borde vara naturligt för svenska företagare att ta ansvar genom att bidra och stötta människor på flykt.

”Vi har det väldigt gott ställt i Sverige i dag. I mitt fall beror det ju väldigt mycket på att vi har en högkonjunktur och en räntepolitik som gör att det är billigt att låna och bygga. Under de goda åren vill man ju därför lägga undan lite i ladorna och vara med och bidra.”

Johan Sundberg har dessutom en egen uppmaning till alla de konsultbolag, likt hans eget, som finns runtom i landet.

”Jag tycker att de svenska konsultbolagen borde kunna skänka ännu mer, även jag själv egentligen. Många bolag har högre omsättningar och större vinstmarginaler än vad jag har. Särskilt konsultföretagen tycker jag har en skyldighet att bidra eftersom de har så förmånliga skatteregler med hänsyn till utdelningsbeskattningen”, säger han. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?