Hoppa till innehållet

Annons

Arkitekten: Butiker som slås ut av e-handel skulle inte byggts från början

GÖTEBORG. Arkitekten John R. Johanson, specialist på köpcentrum och stadsutveckling, startade för åtta år sedan byrån Rstudio for architecture. Bolaget har vuxit i gasellfart med projekt för SCA och Mölndal Galleria.

Och nu blir fyra medarbetare också delägare.

MÖTESPLATS. Rstudio for architectures Carl Birath, delägare och John R. Johanson, grundare, har som drivkraft att skapa mötesplatser som förenar affärsnytta med samhällsnytta där människor handlar, fikar och samtidigt kan gå till tandläkaren eller biblioteket. Här vid Mölndal Galleria.
MÖTESPLATS. Rstudio for architectures Carl Birath, delägare och John R. Johanson, grundare, har som drivkraft att skapa mötesplatser som förenar affärsnytta med samhällsnytta där människor handlar, fikar och samtidigt kan gå till tandläkaren eller biblioteket. Här vid Mölndal Galleria.Foto:Bo Håkansson/Bilduppdraget
IDÈER. Från ritning till byggprojekt tar många år.
IDÈER. Från ritning till byggprojekt tar många år.Foto:Bo Håkansson/Bilduppdraget
VAL. Kombination av material är en viktig del i skapandet.Foto:Bo Håkansson/Bilduppdraget
INVIGNING. Mölndal Galleria, med Carl Birath som ansvarig arkitekt, öppnas i september i år.
INVIGNING. Mölndal Galleria, med Carl Birath som ansvarig arkitekt, öppnas i september i år.Foto:Bo Håkansson/Bilduppdraget

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 459kr/mån

spara
1180 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 344 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Ta del av villkoren

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News AB:s personuppgiftspolicy. Bonnier News AB ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.

Dagens industri är en del av Bonnier News.

Innehåll från NewSeedAnnons

E-handel: Det första steget mot industri 4.0

I samhället pågår en omställning till industri 4.0 – och att bygga en välfungerande och automatiserad e-handel är ett första steg på vägen för företag i handelsbranschen, menar Magnus Lindgren, grundare och projektledare för NewSeed som hjälper företag att genomföra denna omställning. 

NewSeed är experter på webbutveckling och hjälper sina kunder att ställa om till Industri 4.0 genom att utveckla en hållbar produktionsprocess och ett kundperspektiv som lönar sig. 

– Det blir allt vanligare att företag vill lägga sin produktion lokalt och dessutom kunna producera på beställning, så kallat production on demand. Fördelarna är bland annat ett mer hållbart produktionsflöde och större kontroll över processerna samtidigt som det blir enklare att anpassa produkterna efter vad kunderna vill ha. För att kunna åstadkomma detta krävs det dock att hela produktionsledet är mätbart, berättar Magnus. 

Den smarta fabriken

Industri 4.0 grundar sig i konceptet ”den smarta fabriken” vilket innebär att samtliga delar av ett produktionsled ska generera mätbar och utbytbar information. På så sätt kan olika delar av processen automatiskt kommunicera med varandra och fatta egna beslut som i sin tur effektiviserar hela kedjan från beställning, till produktion och till prissättning. 

– Har du tillräcklig mängd och strukturerade data blir det lättare att se kostnader och göra analyser. I slutändan ska hela produktionen kunna anpassa sig själv. På så sätt kan exempelvis prissättningen på hemsidan regleras automatiskt efter tillgången av ett visst material, säger Magnus. 

Sofi Rosenberg, projektledare på NewSeed, berättar att de gärna bygger långsiktiga relationer med sina kunder där NewSeed hjälper dem genom sin resa.

– Färre fel, en effektivare produktion, mindre svinn och nöjdare kunder. Detta är mål du kan uppnå med industri 4.0 och e-handel – och vi på NewSeed kan hjälpa dig att nå dit, avslutar hon. 

Om NewSeed

NewSeed grundades 2009 av Magnus Lindgren. Företagets motto är ”Förverkligar idéer”. NewSeed satsar på att erbjuda spetskompetens inom webbutveckling. 2021 vann ett team från NewSeed tävlingen Hack for Sweden. 

Lär mer på här   

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med NewSeed och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera