Annons

Årets tyngsta mötesplats visar vägen framåt

Samtidigt som Sverige och världen öppnar upp efter pandemin ordnar Di-gruppen årets största digitala mötesplats för beslutsfattare i näringsliv, politik, offentlig sektor och organisationer. ”Uppstart Sverige - vägen framåt efter pandemin” äger rum den 7 och 8 september på flera parallella digitala scener.

Finansminister Magdalena Andersson och Nordeas chefsekonom Annika Winsth hör till tungviktarna på Uppstart Sverige.
Finansminister Magdalena Andersson och Nordeas chefsekonom Annika Winsth hör till tungviktarna på Uppstart Sverige.Foto:TT/Jonas Eng

Sverige har lyckats bra i den ekonomiska återhämtningen efter coronapandemin. De svenska storbankerna är i princip överens, Sverige är inne i en stark ekonomisk tillväxt där risken för överhettning är större än för svag efterfrågan. Högt resursutnyttjande och brist på kompetent arbetskraft dämpar dock tillväxten samtidigt som arbetslösheten fortfarande är hög. 

Samtidigt är den fortsatta spridningen av coronapandemins deltavariant ett hot mot återhämtningen, inte minst i utvecklingsländer där vaccinationsgraden är låg, något som kan förvärra bristen på insatsvaror. 

Mitt i denna uppstart av Sverige och världen ordnar Di-gruppen årets största digitala mötesplats för beslutsfattare i näringsliv, politik, offentlig sektor och organisationer. ”En samlingsplats där beslutsfattare kan diskutera och nå samsyn i de avgörande framtidsfrågorna för Sverige och gemensamt sätta upp mål för det kommande året”, lyder presentationen av ”Uppstart Sverige - vägen framåt efter pandemin” som går av stapeln den 7 och 8 september på flera parallella digitala scener och där många av Di-gruppens titlar har egna program. 

De två fullspäckade dagarna inleds på med en intervju med finansminister Magdalena Andersson, fortsatt det hetaste namnet att ta över som s-ledare, där hon delar sin syn på det ekonomiska nuläget och sina tankar om det kommande året.  

”Det pågår en kraftfull återhämtning i svensk ekonomi. Men vi ska inte upprepa misstagen efter finanskrisen genom att strama åt för tidigt”, sa hon till SVT i samband med mötet på Harpsund häromveckan. 

Även Nordeas chefsekonom Annika Winsth, som inleder onsdagen, programmets andra dag, har en positiv syn på läget just nu. 

”Återhämtningen efter pandemin ligger bakom oss. Tillväxten breddas då även investeringarna tar fart och ekonomin går på alla cylindrar. Resursutnyttjandet är snart lika högt som under de starka konjunkturåren 2017 och 2018”, sa hon i samband med Nordeas senaste konjunkturprognos. 

Vid sidan av ekonomiska prognoser är det två teman, digitalisering och mobilitet, som fått ta plats på huvudscenen under tisdagen med bland andra Googles svenska vd Anna Wikland, Monica Lingegård, vd på SJ och Robert Falck, vd på Einride som utvecklar självkörande ellastbilar. 

Efter lunch på onsdagen tar tema hållbarhet plats på huvudscenen där bland andra styrelseproffset och entreprenören Anna Ryott och Caroline Berg, styrelseordförande i Axel Johnson, diskuterar hur hållbarhet driver innovation, nya affärer och skapar tillväxt för Sverige. 

Programmet avslutas med ett panelsamtal om Sveriges utmaningar och möjligheter inför 2022 där bland annat Moderaternas tidigare partiledare Anna Kinberg Batra och Elisabeth Beskow, vd på DNB, ingår. 

För mer information och gratis anmälan till Uppstart Sverige 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera