1515

Årets tennisvecka hetare än någonsin

Intresset för årets upplaga av ATP-touren Swedish Open i Båstad ökar.

I år har turneringen lockat nya tunga spelare och biljettförsäljningen går som tåget.

 

Caroline Wozniacki
Caroline WozniackiFoto:Björn Larsson Rosvall/TT
Johanna Larsson
Johanna LarssonFoto:Emil Langvad/TT
Caroline WozniackFoto:Björn Larsson Rosvall/TT
Foto:Björn Larsson Rosvall/TT
Foto:Petr David Josek

Sedan släppet första februari har 920 biljetter sålts till tennisveckan i Båstad, att jämföra med 460 samma period i fjol. Även om antalet sålda biljetter ännu inte är anmärkningsvärt högt ännu så ser Marcus Dunér, kommunikationsansvarig på arrangören Lagardère Sports, ökningen som ett kvitto på att den viktigaste målgruppen är med på banan.

”Vi har anpassat oss för att nå familjerna som älskar tennis. Det är vår kärnmålgrupp. Sedan kommer ju näringslivet i kraft av våra affärspartners”, säger han.

Marcus Dunér förklarar den ökade biljettförsäljningen med mer digital marknadsföring, till exempel på Facebook och Instagram.

Drygt 40.000 personer beräknas besöka tävlingen, som pågår 15-22 juli i Båstad.

Sedan 2010 har Skistar varit Swedish Opens största sponsor, följt av Mercedes-Benz, Emirates och SEB. Även Dagens industri finns sedan många år med som mediapartner, i höstas utvidgades samarbetet till att även innefatta Stockholm Open.

En nyhet för i år är att spelbolaget Leo Vegas går in som huvudpartner i evenemanget. Men jämfört med tidigare år ger sponsoravtalen mindre intäkter, då flera tidigare avtal med sponsorer löpt ut och ännu inte förnyats.

Damveckan i Båstad har dock drabbats då WTA-touren (som motsvarar herrarnas ATP-nivå) lades förra året ned på grund av minskat publik- och sponsortryck. I stället anordnas tävlingen Båstad Ladies i slutet av juni, men då på den lägre ITF-nivån.

”Självklart är det otroligt tråkigt att tävlingen inte är kvar på WTA-nivå. Ironiskt nog går svensk damtennis väldigt bra. Till exempel är Johanna Larsson etablerad bland världens 100 bästa ”, säger Marcus Dunér.

Spelarrekrytering till Swedish Open har precis påbörjats och i slutet av maj ska startfältet vara klart.

Redan nu är det klart att italienaren Fabio Fognini, rankad 19 i världen, kommer till Båstad. Nu avslöjar Marcus Dunér också att fler tunga namn tillkommit: fransmannen Richard Gasquet och spanske Fernando Verdasco, med plats 36 respektive 39 på världsrankningen. Marcus Dunér räknar också med att de svenska bröderna Mikael och Elias Ymer ställer upp.

”Det skulle förvåna mig mycket om inte bröderna Ymer inom kort är klara för årets turnering”.

Årets vinnare får en prissumma på 89 500 euro, ungefär 910 000 kronor. Andrapristagaren kammar i sin tur hem cirka 485 000 kronor. Den totala prispotten ligger på 5 miljoner kronor.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?