1515
Annons

Årets supergasell Radix vill göra skillnad

Martin Sjöström har anställt 280 personer som i sin tur får 100 nyanlända och arbetslösa i jobb varje månad.

Radix grundare kritiserar dagens migrationsgång och integration av nyanlända. Han har fyra förslag på förbättringar.

Radix Grundare Martin Sjöström (t h), Johnson Mukasa (t v) och Dongo Aramazan (mitten).
Radix Grundare Martin Sjöström (t h), Johnson Mukasa (t v) och Dongo Aramazan (mitten).Bild:Amanda Lindgren

Sveriges snabbast växande företag startade som ett enmanskonsultföretag. Grundaren Martin Sjöström arbetade som omställningsrådgivare.

”Jag stötte på många som hade förlorat jobbet, som packade väskan och gick omkring i centrum en hel dag. De berättade inte för familj eller vänner.”

Under de första träffarna med en arbetslös fick Martin Sjöström ofta agera amatörpsykolog.

”Jag sa inte många ord. De berättade om sin förtvivlan och oro. En tragedi kommer sällan ensam. Det var inte ovanligt att det blev problem i relationen. En människa kunde förlora jobbet, skilja sig och förlora huset under samma period.”

När förtvivlan byttes till hopp, när en person fick ett arbete som den verkligen trivdes med och när livet fick en ny vändning och tändning, älskade Martin Sjöström sitt jobb. Tidigare hade han arbetat i 20 år i it-branschen. Han slutade för att han ville göra skillnad. Som omställningsrådgivare gjorde han skillnad.

Enmansföretaget började arbeta med Arbetsförmedlingens uppdrag Jobb- och utvecklingsgarantin och Ungdomsgarantin. Och enmansföretaget växte, fort. I dag, fyra år senare, har Radix Kompetens 280 anställda, 63 kontor och har fått över 3 000 personer i arbete.

Metoden som Martin Sjöström använde för arbetssökande vuxna, som behövde en nystart och en nytändning, har han använt för unga, långtidsarbetslösa och nyanlända. Och hans arbete har varit lyckat. Under en period fick hans företag 60 procent av personer i fas tre, de som har varit arbetslösa i minst 750 dagar, i jobb – medan rikssnittet var 10 procent.

”Ett jobb är en sysselsättning, men framför allt är det ett oberoende. Och en självkänsla. Jag vet inte hur många ny-anlända som har kommit tillbaka till oss med sin första löneavi och visat: ’Titta, jag betalar skatt. Jag bidrar’. Ett jobb innebär stolthet.”

Devisen ”allas rätt till rätt jobb” har fått Radix Kompetens att växa med över 5 000 procent mellan 2012 och 2015. Omsättningen har vuxit till 90 Mkr.

”2020 hoppas vi vara över 500 an-ställda och omsätta en halv miljard. Företagsgruppen omsätter förhoppningsvis 800 miljoner kronor. Men jag är rädd varje dag jag vaknar för hur det ska gå med företaget. Vi är beroende av en myndighet som är upphandlande, tilldelande, kontrollerande och konkurrerande. Vår beroendeställning kan kännas skrämmande men den är också utvecklande. Vi har en fantastisk möjlighet att göra skillnad.” 

Möjligheten att göra skillnad drev honom då och den driver honom nu. Han uppmanar alla företag att hjälpa till med att få nyanlända i arbete.

”Alla kan ta in en praktikant. Man får inte se problemen, utan möjligheten att ge en annan person en chans att lära sig ett yrke, komma in i Sverige genom att lära sig svenska och få den positiva känslan av att gå till en arbetsplats”, säger han.

”Företagare kan hyra en person genom ett bemanningsföretag, exempelvis vårt dotterföretag, eller erbjuda en praktikplats i bara 14 dagar.”

Sedan Radix Kompetens hr-chef började sin anställning 2013 har företaget i snitt anställt en ny person var tredje dag. Dessa anställda får i nuläget ut cirka 100 människor i jobb i månaden.

”Vi tar vårt samhällsansvar. Vi anställer ofta våra egna deltagare som vi ser potential i. Någon som själv har varit arbetslös har dessutom ofta enklare att nå fram till deltagarna vi försöker hjälpa.”

Det är Radix Kompetens, och andra liknande företag, som genomför politikernas arbetsmarknadspolitiska åtgärder. Martin Sjöström åker ofta till Stockholm och har vid flera tillfällen pratat med riksdagens representanter.

”De kan ibland förvånansvärt lite om vårt arbete. Därför är det viktigt att informera dem om hur förutsättningarna i vår bransch ser ut.”

Martin Sjöström har fyra förslag på hur integrationen av nyanlända ska fungera bättre än i dag. Det första handlar om validering.

”Svenskarna måste släppa taget lite. Vi kan inte hålla på med valideringsarbete som är krångligt och tar tid. Får någon som har jobbat som mekaniker komma till en verkstad ser de anställda direkt om det är en person som kan meka med bilar eller inte.”

För yrken som läkare eller lärare krävs självklart mer noggranna kontroller, menar han, men ett snabbare valideringsarbete är något av det viktigaste att få till, för att nyanlända inte ska förlora kunskap och motivation under långa byråkratiska processer.

Det andra förslaget handlar om att språkutbildningen svenska för invandrare, SFI, borde vara förlagd på en arbetsplats.

”Kommer man ut i en miljö med svensktalande personal lär man sig svenska väldigt fort. Personer med ett litet ordförråd talar oftast rätt bra svenska efter bara tre, fyra månader.”

Det tredje handlar om att någon som driver ett asylboende borde få i uppdrag att från början skapa nätverk och inleda relationer mellan asylsökande och arbetsmarknaden.

”En snickare och en elektriker måste vara auktoriserade och validerade för att få göra om min toalett men vem som helst får öppna ett asylboende. Jag tycker att jobbfokus borde vara inskrivet i upphandlingen.”

Till sist tycker han att hela migrationsgången, vad en asylsökande går igenom från att hen kommer till Sverige till att hen har ett boende och ett arbete, måste göras om helt och hållet.

”Det är inte rimligt att det i snitt tar sju år för en nyanländ att komma ut på arbetsmarknaden. Vad säger att man inte redan första veckan kan fråga mekanikern vad han har jobbat med, och få ut honom till en verkstad för att se om han är duktig? Asylsökande måste slussas mot ett jobb redan under asylprocessen. Det måste ske parallellt, i stället för steg efter steg i en lång process.”


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?