Årets stjärnskott är redan här

Vilken artist kommer att stå för 2021 års stora genombrott?

Jan Gradvall vet.

Beabadoobee.
Beabadoobee.

Artikeln du läser är låst. Logga in eller teckna en digital prenumeration för att läsa Nordens största affärstidning.

  • Full tillgång till Di.se med nyheter och analyser
  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid
  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Är du prenumerant? Prova att ladda om sidan och kontrollera att du är inloggad.

Saknar du en prenumeration? Bli prenumerant

Innehåll från Volvo Cars MobilityAnnons

Ett smidigare sätt att ha bil

Istället för att äga sin egen bil väljer alltfler att dela. Genom att använda M bidrar du till en mer hållbar framtid – och har samtidigt tillgång till bil när du behöver den.

Sättet vi tar oss fram på är under konstant förändring. Gågator växer fram, nya mobilitetstjänster lanseras och hållbarhetsfrågan är mer brännande än någonsin. I takt med detta blir frågan om hur vi använder bil allt viktigare. Som boende i en storstad måste vi använda våra resurser på ett klimateffektivt sätt, vilket ger företag en enorm möjlighet att hitta lösningar som gör det lättare för oss konsumenter att göra smarta val. M är ett sådant val. För många bidrar bilen till en känsla av frihet, men att äga bil innebär både stora kostnader och arbete. En privatägd bil står i snitt parkerad hela 95 % av tiden – och det är här kommer M in i bilden.

– Genom vår stationsbaserade delningstjänst M får konsumenterna möjlighet att på ett enkelt och smidigt sätt få tillgång till en bil när man har behov av det, samtidigt som man slipper en dyr engångsinvestering. Bildelning är ett hållbart alternativ till att köpa bil som gör att vi nyttjar de bilar som redan finns i staden i högre grad. säger Steinar Danielsen, Sustainability Lead på Volvo Car Mobility.

Färre bilar ger fler grönområden

I den hållbarhetsrapport som M Volvo Car Mobility nyligen publicerat framgår att varje M-bil kan ersätta upp till åtta privatägda bilar. Delningstjänster som M, vars bilar är stationsbaserade, bidrar till att vi får färre bilar i städerna, vilket i sin tur innebär minskade koldioxidutsläpp men också att ytor som idag upptas av parkeringsplatser kan bli till grönområden, gågator, parker och annat som får oss människor att må bra.

– Våra undersökningar visar att våra kunder använder bilen 43 procent mindre än de som äger en bil. Att många som använder vår tjänst ändrar sitt beteende och använder sig mer av lokaltrafik eller promenerar i större grad än tidigare när de ska kortare sträckor. Det är viktigt för oss att utveckla vår tjänst i samarbete med städerna och se till att den är ett komplement till lokaltrafiken, för resor från en timme och uppåt, berättar Steinar Danielsen. 

Premiumbilar varje dag

När du kör M får du tillgång till moderna premiumbilar från Volvo som ligger i framkant när det kommer till både säkerhet och teknik. Dessutom kan du välja storlek och modell efter behov. Och tack vare en smart teknisk plattform ser man till att det alltid finns bilar tillgängliga där behovet är som störst. 

– Vi ser hela tiden, genom vår egenutvecklade AI-plattform och integrerade teknik, till att tjänsten utvecklas efter kundernas behov, både när det kommer till närhet och till vilken bilmodell man önskar. Det gör att vi hela tiden utvecklar vår fördelning av bilar mellan stationerna baserat på datadrivna beslut utifrån de äkta behoven. Vi har 650 stationer i Sverige, varav drygt 300 finns i Stockholm där det i genomsnitt finns en bil inom 8 minuters promenad, berättar Petter Silfver, Chief Design Officer.

Om Volvo Car Mobility

Volvo Car Mobility är ett helägt, oberoende dotterbolag till Volvo Car Group. Företagets första tjänst, M, lanserades 2019; en stationsbaserad bildelningstjänst som erbjuder privatpersoner och företag i städer tillgång till en bil on-demand, utan att de behöver äga en själv, genom att använda kraften i accessekonomin. Företaget har sitt säte i Stockholm, med lokalkontor i Göteborg och Malmö, och sysselsätter 150 personer.

Läs mer här

Mer från Volvo Cars Mobility

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Volvo Cars Mobility och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?