Annons

Årets löneökningar fryser troligen inne

Årets löneökningar fryser inne. Det är ett troligt scenario inför förhandlingarna som drar i gång i höst igen, tror bedömare.

Men det kan bli något mer kommande år i stället.

Foto:Leif R Jansson / TT, Leif R Jansson / TT

När pandemin lamslog det mesta i våras bestämde sig fack och arbetsgivare att pausa årets stora löneförhandling som i princip påverkar alla anställdas löner. Så eniga som då har nog aldrig de normalt så stridbara parterna någonsin varit tidigare.

Men det var då det, nu är det dags igen och annat ljud i skällan. I oktober kör förhandlingarna i gång igen. Men risken, ur ett löntagarperspektiv, är att året är kört.

”Jokern är hur man hanterar 2020”, säger Susanne Spector, analytiker på Nordea och expert på arbetsmarknadsfrågor.

Det förhandlarna bland annat har att beakta är om det ska bli några retroaktiva lönepåslag. Från 1 april skulle det i normala fall för stora delar av arbetsmarknaden ha landat nya löneavtal med förmodade påslag på runt två procent. Så blev det inte, det blev inga avtalade lönehöjningar alls.

Höstens förhandlingar kommer att präglas av kriskänsla, det går knappast att komma ifrån.

”Det gör nog att många köper att det inte blir något för 2020”, tror Spector.

”Det är ett kämpigt läge för många företag att betala ut retroaktiva löner under hösten. Mer troligt är att man kompenserar för lite högre löneökningar nästa år”, säger hon.

Ett annat skäl, av mer praktisk karaktär, som talar emot några löneökningar i år, är tidsaspekten. Det blir stressigt för företagen att hinna betala ut före årsskiftet, och då skulle klumpsumman ur ett skattemässigt perspektiv hamna på fel sida om årsskiftet, enligt Spector.

Arbetsgivarna pekar på krisen och flaggar för ett nollbud – något som inte överraskar facken, det är ungefär så det brukar låta inför en löneförhandling.

”Hade de sagt något annat, hade jag ramlat av stolen”, säger LO-facket Sekos ordförande Valle Karlsson.

Svenskt Näringslivs förhandlingschef Mattias Dahl är och andra sidan inte särskilt förvånad att facken har samma krav som om coronapandemins härjningar aldrig hade funnits – det vill säga 3 procents lönepåslag på ett år.

Det låter med andra ord ungefär som vanligt.

”Men vi har inte satt ner foten, det är osäkert, vi vet för lite, vi behöver följa det här in i oktober för att se var ekonomin och företagen står då”, säger Matias Dahl.

Om retroaktiva lönepåslag, för 2020?

”Den frågan är högst levande, vi har bara pausat förhandlingarna”, säger LO:s avtalssekreterare Torbjörn Johansson.

”Kontexten är ju jättenegativ. Att i det här läget tänka på retroaktivitet, känns ju jättekonstigt”, säger Mattias Dahl.

På en punkt verkar i alla fall LO och Svenskt Näringsliv hyfsat eniga – att hålla fast vid industrinormeringen och att inte låta branscher som gått strålande i krisen få springa före de som närmast slaktats.

”Men det kommer att bli slitningar”, tror Dahl.

Kommunal, som ställde sig utanför LO-samordningen, tänker fortsätta att driva att de ska ha högre lönepåslag än andra, coronakrisen har snarare förstärkt den ståndpunkten, enligt ordförande Tobias Baudin.

”Det är ingen hemlighet att vi kräver mer”, säger han.


Innehåll från Moderna FörsäkringarAnnons

Med tillgänglighet och kompetens i första rummet

Moderna Försäkringar har under många år utmärkt sig genom exceptionell service och tillgänglighet i kombination med kompetens inom skadehantering. Nu har kvittot kommit på att det hårda arbetet har gett resultat: bolaget tog hem topplaceringar i Svenska försäkringsförmedlares förenings senaste branschundersökning. 

Moderna Försäkringar knep första- respektive andraplatsen i de två undersökningskategorierna. För Kajsa Peedu, affärsområdeschef Företag och Industri, är det goda resultatet en välkommen bekräftelse på att bolagets strategi lönar sig. 

– Eftersom vi inte har några egna säljare utan enbart sysslar med förmedlade affärer är det kritiskt att ha en god relation med förmedlarna. Medan vi förvisso alltid har fått väldigt positiv feedback är det väldigt roligt att vi placerade oss så bra i branschundersökningen. Det ger oss ett kvitto på att vi gör rätt. 

Kräver gott samarbete

I undersökningen fick försäkringsförmedlarna också uppge vilka faktorer de ansåg vara avgörande för att ett försäkringsbolag ska vara framgångsrikt och ett förstahandsval. I slutänden utkristalliserades tre ord: skadehantering, tillgänglighet och kompetens, varav alla tre har varit ledord hos Moderna Försäkringar sedan många år. 

– Skadehantering är något som alla försäkringsbolag sysslar med, men det är när skadan faktiskt inträffar som bolagen skiljer sig åt – våra allra nöjdaste kunder är de som faktiskt har råkat ut för skador. Det är när skadan inträffar som vår viktigaste leverans sker.

För att leverera en bra lösning till slutkunderna behövs dock ett gott samarbete mellan de som hanterar skadorna och de som säljer och prissätter försäkringarna, det vill säga underwriters.

– Tillgänglighet och kompetens hänger ihop. Idag är förväntningarna på tillgänglighet oerhört stora och för att kunna möta kundernas och förmedlarnas krav arbetar vi ständigt på att öka vår redan höga kompetensnivå.

Handplockad expertis

Under de senaste tio åren har Företag & Industri växt från noll till 75 personer, var och en handplockad för sin expertis och sitt engagemang. Detta har lagt grunden för just det nära och personliga arbetssätt som kännetecknar Moderna Försäkringar. 

– Vi är måna om alla som sitter hos oss och det finns en daglig kontakt mellan förmedlarna, kunderna och oss. Förmedlarna känner oss vid namn och vet att var och en av våra medarbetare har både kompetens och mandat att fatta egna beslut och rätt att teckna försäkring. Du som förmedlare ska veta vem du ska prata med och vi ska vara enkla att komma i kontakt med. Direktkontakten mellan förmedlaren och våra underwriters är extremt viktig för oss. Vi är verksamma i en förtroendebransch där man gör affärer med de man litar på och därför har vi valt att vara det personliga alternativet, avslutar hon.

Läs mer om Moderna Försäkringar här

FAKTA OM MODERNA FÖRSÄKRINGAR

Moderna Försäkringar är en utmanare på den svenska försäkringsmarknaden och erbjuder topprankade försäkringar för det moderna företaget och individen. Moderna i Sverige har idag drygt 470 anställda, med en organisation som är indelad i affärsområdena; Privat, Företag & Industri, Affinity, Operations, Garanti, Djur, Bilsport & Mc samt Atlantica. 

 

Mer från Moderna Försäkringar

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Moderna Försäkringar och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?