Annons

Årets dubbelutmanare i mål: ”Det känns fantastiskt”

Årets dubbelutmanare Svenska Fönster är i mål – både i Stafettvasan och i Dubbelutmaningen som helhet. De stakade sig igenom vasaloppsspåren på under sex och en halv timme.

Årets dubbelutmanare Svenska Fönster.
Årets dubbelutmanare Svenska Fönster.Foto:Jesper Frisk

Team Svenska Fönster knöt under fredagen ihop säcken för årets Dubbelutmaning, ett samarbete mellan Dagens Industri och Vasaloppet. Laget – bestående av Jens Eliasson, Ola Domanders, Charlotte Eriksson, Sofia Hedberg och Kristoffer Jäderberg – trotsade dåliga förhållanden och sluttiden landade på imponerande 6.21.03.

”Det känns fantastiskt. Jag kom in som reserv och vintern har väl inte varit den bästa, så min målsättning var att hålla mig på skidorna hela vägen och se till att det blev roligt”, säger Sofia Hedberg.

Laget har drillats av Vasaloppscoachen Håkon Breistrand för att förebereda sig inför loppet, och i somras åkte de till norska Lillehammer för rullskidsträdning. Sofia Hedberg anslöt som reserv till laget i december, men utifrån den tid hon haft med laget kan rekommendera andra företag att ställa upp i Dubbelutmaningen.

”Jag har varit med väldigt kort tid, men jag har ju följt mina kollegors resa och önskar att jag hade fått vara med från början. Det låter som att de har haft det kanon. Så om man får möjligheten ska man definitivt köra.”

Kvällen före start tvingades Thomas Jonsson, som skulle ha kört förstasträckan, lämna återbud på grund av förkylning. Han ersattes av Jens Eliasson som gav laget en flygande start, och nådde Mångsbodarna efter drygt en timme och 25 minuter. Resten av laget inspirerades av den pigga starten och de nosade länge på en sluttid under sex timmar. 

”Vi har några som har åkt väldigt mycket, men det var ändå väldigt tydligt att alla fick göra det utifrån sina egna förutsättningar och att det bara var kul att alla ville vara med”, säger Sofia Hedberg.

Team Svenska Fönster betade av den första etappen av Dubbelutmaningen genom att slutföra Vasakvartetten på en tid under nio timmar förra sommaren. Nu var de tillbaka på den klassiska Vasaloppsmarken, den här gången med skidor under fötterna. Mycket talar för att de kommer tillbaka.

”Det här var första gången för mig men jag vill åka nästa år igen. Både Stafettvasan och eventuellt något mer. Jag fick absolut mersmak.”

 

 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?