1515
Annons

Arcane Crypto minskade förlusten

Arcane Crypto, som utvecklar och investerar i bitcoinprojekt och andra digitala tillgångar, redovisar ett rörelseresultat före av- och nedskrivningar (ebitda) på -1,5 miljoner kronor för det andra kvartalet 2021 (-1,5).

Det framgår av bolagets halvårsrapport.

Intäkterna ökade till 100 miljoner kronor (0,2) samtidigt som periodens justerade resultat blev -7 miljoner kronor (-1,6).

”Det andra kvartalet har varit bra för Arcane Crypto på många fronter där vi fortsätter leverera på vår kärnstrategi, att utveckla och investera i projekt med fokus på bitcoin och digitala tillgångar”, skriver vd:n Torbjørn Bull Jenssen i rapporten.

Bolaget ser sig själva som väl positionerade inför framtiden som en full-service digital finansplattform i Europa med sin varierande portfölj av företag.

”Externt sett ser vi att regleringslandskapet förändras på mycket meningsfulla sätt, medan vi internt arbetar med att konsolidera våra innehav och utvinna synergier från hela vår portfölj av företag”, uppger han.

Lägre omsättning och resultat för Crown Energy

NGM-noterade Crown Energy redovisar en omsättning på 4,6 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2021 (7).

Rörelseresultatet sjönk till -6,8 miljoner kronor (-1,3) för perioden. Nettoresultatet blev -43,7 miljoner kronor (-3,5).

Värdeförändringar avseende fastighetstillgångar uppgick under perioden till -28,8 miljoner kronor (-8,8).

”Vi går in i det sista kvartalet i år efter att ha slutfört en mycket betydande och omvälvande transaktion som har tagit en lång tid att förhandla fram, vilket slutade i ett bra resultat för Crown Energy och våra aktieägare. Vi har i oktober fått ett tillskott kontanter på 75 miljoner dollar, och kommer att ha säkrade inbetalningar om 105 miljoner dollar under de kommande fem åren, med möjlighet att få betydande ytterligare delbetalningar i förvärvsersättning till Bolaget och dessutom är Bolaget skuldfritt”, skriver vd Yoav Ben Eli som tillträtt posten så sent som i oktober. 

I rapporten noterar Crown Energy-chefen att han tänker styra och växa Crown in i en ny, socialt ansvarsfull riktning som också omfattar ett ansvarsfullt men bestämt utträde ur olje- och gasindustrin.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera