Annons

Arc Aroma bättrade resultat och intäkter under fjärde kvartalet

Arc Aroma Pures rörelseintäkter under fjärde kvartalet (februari-april) av det brutna räkenskapsåret uppgick till 6,0 miljoner kronor (3,1) och för helåret till 14,0 miljoner kronor (15,3). Det framgår av bolagets bokslutskommuniké.

Intäkter från installerade maskiner har i kvartalet redovisats i koncernen med 3,4 miljoner kronor (0) och för helåret med 4,4 miljoner kronor (0). 

"Samtliga elva maskiner som installerats under helåret har varit pilotmaskiner där vi tillsammans med kund har verifierat önskade prestanda. Intäkterna från pilotmaskinerna har inte varit på marknadsmässiga villkor", heter det.

Fyra installerade maskiner i Spanien har under perioden utvärderats av kunderna tillsammans med oberoende externa laboratorier. Dessa bekräftar att önskade process data har uppnåtts. 

"Vi har goda förhoppningar att kunderna kommer att bekräfta order på dessa fyra maskiner. De under 2018/19 sju uthyrda maskinerna förväntas skapa marknadsmässiga intäkter under de kommande åren", skriver Arc Aroma.

Koncernens resultat efter finansiella poster uppgick under kvartalet till -3,2 miljoner kronor (-5,7 MSEK) och för helåret till -16,3 miljoner kronor (11,5). I resultatet för föregående år ingår en vinst på 26,4 miljoner kronor i samband med omklassificeringen av innehavet av andelar i Optifreeze till finansiella placeringar. 

Under kvartalet genomfördes en nyemission som resulterade i att det egna kapitalet ökade med 36,8 miljoner kronor, netto efter emissionskostnader. 

"Vi står nu väl rustade finansiellt för att fortsätta kommersialiseringen av vår plattform inom våra fokusområden olivecept, juicecept och dynacept. Målsättningen är att på månadsbasis uppnå ett positivt kassaflöde i slutet av första halvåret 2020", skriver vd Johan Möllerström.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?