Annons

Arbetslösheten sjönk 2017

Arbetslösheten i Sverige sjönk till 6,7 procent under 2017, från 6,9 procent 2016.

Det visar statistik från SCB.

Antalet sysselsatta ökade med 112.000 personer under 2017 och antalet personer i arbetskraften ökade med 104.000. Sysselsättning och arbetskraft ökade framför allt bland utrikes födda.

Sysselsättningsgraden ökade med 0,7 procentenheter, till 67,8 procent under 2017. Bland inrikes födda uppgick sysselsättningsgraden till 69,5 procent, vilket är en ökning med 0,7 procentenheter jämfört med 2016. För utrikes födda ökade sysselsättningsgraden med 1,6 procentenheter till 61,7 procent.

Ungdomsarbetslösheten minskade för tredje året i rad, till 17,8 procent från 18,9 procent året före.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?