1515
Annons

Arbetslösheten bland äldre akademiker ökar oroande

Bland högutbildade sticker äldre ut som den akademikergrupp där arbetslösheten är högst. Fackförbundet Saco varnar nu en för svårtacklad långtidsarbetslöshet om satsningar på att få gruppen i arbete uteblir. 

”Det finns en inställning att akademiker klarar sig själva. Men för att inte arbetslösheten ska bita sig fast behövs krafttag från Arbetsförmedlingen.”

Foto:Jessica Gow/TT

Arbetslösheten minskar på bred front, enligt Arbetsförmedlingens senaste månadsstatistik. Bland unga akademiker är arbetslösheten till och med lägre än vad den var i november 2019, innan pandemin bröt ut och skakade om arbetsmarknaden. 

En grupp som sticker ut är dock högutbildade som fyllt 60 år, där arbetslösheten är 0,8 procentenheter högre jämfört med november 2019. 

”Det är extremt allvarligt att äldre går in i långvarig arbetslöshet och riskerar att få svårt att komma tillbaka. Akademiker runt 55 till 60 är en grupp som inte har drabbats tidigare”, säger Göran Arrius, fackförbundet Sacos styrelseordförande. 

Var beror det på?
”Troligen är det teknikskiftet som gjort att de hamnar i ett sämre läge, arbetsmarknadsmässigt”, fortsätter han. 

Sammantaget är närmare 80.000 personer, med minst två års eftergymnasial utbildning öppet arbetslösa eller i arbetsmarknadsprogram. En tredjedel av dessa är mellan 50 och 64 år. 

”Meningen är att man ska jobba längre än till den traditionella pensionsåldern, vilket innebär att många i gruppen har mer än tio år kvar i arbetslivet. Det är betydligt längre än en normal anställning numera varar”, säger Göran Arrius. 

Bland unga akademiker är läget i stället det omvända. För majoriteten av alla nyutexaminerade väntar en stekhet arbetsmarknad. Som arbetsgivare gäller det att också se värdet av den kompetens som finns bland äldre högutbildade, konstaterar han.  

”De sitter på en enorm erfarenhet som är oerhört värdefull i de flesta verksamheter.”

För att bryta utvecklingen krävs två typer av satsningar, bedömer Saco: Skräddarsydd utbildning för att bygga på akademikerkompetens samt kvalificerad vägledning. 

”Det finns en inställning att akademiker klarar sig själva. Men för att inte arbetslösheten ska bita sig fast behövs krafttag från Arbetsförmedlingen. Risken är annars att den här gruppen slås ut och hamnar i långtidsarbetslöshet.”

 


Innehåll från AccountorAnnons

Så hanterar Life Science-bolag sin ekonomi effektivt

Peter Einarsson, Senior Advisor på Accountor.
Peter Einarsson, Senior Advisor på Accountor.

Life Science-bolag genomgår ofta stora förändringar på kort tid vilket också innebär förändringar i krav på legal rapportering. Och rätt ekonomisk information i rätt tid till investerare och marknaden är oerhört viktigt.

Inom Life Science-branschen är bolagen ofta på väg och under förändring. Initialt har bolagen ofta en liten organisation, köper då in olika typer av expertis externt och utvecklar partnerskap. Det är ofta svårt att motivera investeringen i en helt intern ekonomifunktion.

– Att outsourca är en passade och effektiv lösning för denna typ av bolag, säger Peter Einarsson, Senior Advisor på Accountor. 

Peter Einarsson är genuint intresserad av branschen och dess dynamiska bolag. Han har stöttat Life Science-bolag gällande deras ekonomi, redovisning och rapportering i över 20 år. 

– Outsourcing ger företaget snabb tillgång till kunskap och expertis. Vi kan snabbt svara på frågor och vara ett bra bollplank tack vare vår långa erfarenhet från andra liknande bolag, säger Peter Einarsson. 

Läs mer om Accountors samarbeten med Life Science-bolag.

Fokusera på rätt saker

Företagets utveckling handlar mycket om bra strategiska samarbeten och hur man genom partnerskap kan utveckla och leverera läkemedel, produkter och tjänster till marknaden utan att göra allt själv. Redovisning, lönehantering och rapportering tillhör inte bolagets kärnverksamhet och behöver inte göras på företaget. Så att ta hjälp är ett enkelt och effektivt sätt att sköta detta.  

Välj ett bolag att utvecklas med

Det är praktiskt att ta hjälp av ett bolag som kan vara med hela vägen under företagets utvecklingsresa. Som kan stötta under företagets olika faser och vid ändringar i krav på den finansiella rapporteringen. Samt som kan ge den högre kvalitet på rapporteringen som krävs, inklusive rapportering enligt IFRS, om bolaget har en ambition att notera sig. 

– Life Science är en av de mest spännande branscherna att jobba med tycker jag. Kombinationen av intressanta dynamiska bolag där det händer mycket, deras behov av kunskap, ofta snabba puckar och att få följa dem i deras utveckling tilltalar mig. Jag går igång när det kommer utmanande frågor och jag kan hjälpa till, säger Peter Einarsson.

Om Accountor:

Accountor är en del av Accountor Group, en av norra Europas största fullservicebyråer inom ekonomi, lön och HR. Accountor hjälper företag till en mer effektiv ekonomi och effektivare personalprocesser.

I Sverige är de 300 anställda på 8 orter. Accountor Group har över 100 kontor i 7 länder: Sverige, Finland, Norge, Danmark, Nederländerna, Ryssland och Ukraina. De drivs av en passion att uppnå resultat och att sträva mot framgång tillsammans med sina kunder.

Läs mer om Accountor här.

 

Mer från Accountor

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Accountor och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?