Det framgår av Manpowers arbetsmarknadsbarometer inför första kvartalet 2017, enligt ett pressmeddelande.
Sysselsättningstrenden räknas fram som andelen arbetsgivare i procent som tror att den totala sysselsättningsgraden i deras företag kommer att öka, minus den andel som tror att sysselsättningen kommer att minska. Utfallet är säsongsjusterat.
Sysselsättningstrenden i Stockholms- och Uppsalaregionen återhämtar sig och ökar med 11 procentenheter jämfört med föregående kvartal.
Starkaste ökningen står Mellansverige (Södermanlands, Västmanlands, Örebro och Värmlands län) för med +13 procentenheter.
Västsveriges prognos backar samtidigt med 5 procentenheter jämfört med föregående kvartal.
I branschundersökningen visar samtliga branscher en positiv sysselsättningsprognos och att de största jobbchanserna finns inom handeln. Där är sysselsättningstrenden +23.
Finans-, fastighets, och konsultbranschen, som under flera år haft en hög arbetskraftsefterfrågan, backar samtidigt 18 procentenheter, men har alltjämt en positiv sysselsättningsprognos på +9 procentenheter.
"Trots en osäkerhet i omvärlden med bland annat Brexit och presidentval i USA och Frankrike inleder många företag det nya året med satsningar på ökad sysselsättning och tillväxt, och det gäller både storbolagen och mindre företag", säger Lars Forseth, VD för ManpowerGroup Sverige i ett pressmeddelande.
Han noterar också att Stockholms- och Uppsalaregionen med sin stora arbetsmarknad återigen tror på jobbtillväxt vilket anses viktigt. Samtidigt som mellersta Sverige signalerar en kraftig sysselsättningsökning och " definitivt är en region att hålla ögonen på under årets första kvartal".