Annons

AQ lyfter vinsten från låga fjolårsnivåer – ”roligt att vara tillbaka”

Verkstadsbolaget AQ Group redovisar ett resultat efter skatt på 69,0 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (0,5). Resultatet per aktie uppgick till 3:77 kronor (0:01).

Nettoomsättningen uppgick till 1.247 miljoner kronor (1.137).

Rörelseresultatet blev 87 miljoner kronor (22), medan resultatet före skatt uppgick till 82 miljoner kronor (21).

”Vi hade stora extraordinära kostnader i tredje kvartalet förra året så våra jämförelsetal på vinst efter finansnetto (EBT) är mycket starka. Det är roligt att vara tillbaka på mer normala nivåer när det gäller vinst per aktie. Värt att notera är att vår EBT-marginal på 6,6 procent påverkas något av den semesterperiod som vi har passerat”, skriver vd.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?