Annons

AQ Group föreslår Patrik Nolåker till ny styrelseordförande

Verkstadsbolaget AQ Groups valberedning kommer att föreslå Patrik Nolåker till ny styrelseordförande i bolaget. Han har tidigare haft ledande befattningar i Atlas Copco, ABB och Alimak och är idag styrelseledamot i AQ Group, Systemair,  Outotec och Dywidag-Systems International. 

Det framgår av ett pressmeddelande.

Valberedningen föreslår även Annika Johansson-Rosengren som ny styrelseledamot i AQ Group AQ -1,45% Dagens utveckling . Hon är idag personalchef i Bombardier och har tidigare haft liknande roller i Valeo och Assa Abloy. Valberedningen föreslår vidare Claes Mellgren som ny styrelseledamot i AQ Group. Claes är en av grundarna till AQ och sedan 2010 vd och koncernchef för AQ Group. Han lämnar nu vd-posten till Anders S Carlsson. 

P-O Andersson har meddelat valberedningen att han inte står till förfogande för omval som styrelsens ordförande. P-O önskar dock fortsätta som styrelseledamot. Vidare föreslås omval av styrelseledamöterna Gunilla Spongh, Lars Wrebo samt Ulf Gundemark. Hidayet Tercan har meddelat valberedningen att hon inte står till förfogande för omval.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?