ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Apples ufo-kontor – en av världens mest värdefulla byggnader

  • Steve Jobs Theater är byggnaden där Apple visar nya produkter och tjänster för inbjudna journalister och andra. I bakgrunden syns den stora kontorsbyggnaden. Foto: David Paul Morris/Bloomberg
  • Den stora runda kontorsbyggnaden fotograferad på håll. Foto: David Paul Morris/Bloomberg

Techjätten Apples nya runda högkvarter och resten av Apple Park i Cupertino, USA, har värderats till 4,17 miljarder dollar, motsvarande 39 miljarder kronor. Det rapporterar The Guardian.

Kontorsfastigheten som invigdes i september 2017 kostade 5 miljarder dollar att bygga. Det var något billigare än hotellkomplexet Marina Bay Sands i Singapore som kostade ungefär 5,5 miljarder dollar att bygga. Dyraste bygget i Sverige är Nya Karolinska Solna som kostade motsvarande ungefär 2,3 miljarder dollar, enligt SvD.

Värderingen utfördas av David Ginsborg för att bedöma hur mycket skatt Apple ska betala till regionen. Eftersom fastighetsskatten ligger på 1 procent i Kalifornien kommer Apple betala 40 miljoner dollar per år i fastighetsskatt för kontorsbyggnaden.

”Varje del i den här byggnaden var specialanpassad”, sa David Ginsborg, enligt San Francisco Chronicle, angående problemen att värdera fastigheten.

Apple hade intäkter på 58 miljarder dollar, motsvarande 544 miljarder kronor, under de tre första månaderna 2019.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer