1515

Apples nya drag i streamingkriget – biografer

Apples nya drag för att vinna tittarna är att låta filmer gå på bio innan de kommer ut i Apple TV+. Syftet är att locka större filmskapare, skriver Wall Street Journal med hänvisning till källor. 

Planen är att skriva avtal med biografkedjor och låta filmerna som bolaget tar fram gå upp på bio innan de släpps till streamingtjänsten.
Planen är att skriva avtal med biografkedjor och låta filmerna som bolaget tar fram gå upp på bio innan de släpps till streamingtjänsten.

En film regisserad av giganter så som Martin Scorsese producerad av Apple för Apple TV+? Ja, det är den framtid som Apples vd Tim Cook ser framför sig, enligt källor till Wall Street Journal

Planen är att skriva avtal med biografkedjor och låta filmerna som bolaget tar fram gå upp på bio innan de släpps till streamingtjänsten. På så sätt hoppas Apple kunna locka större namn att jobba för deras Netflix NFLX 0% Dagens utveckling -utmanare och få den att stå ut ur mängden. 

Apples första långfilm att gå upp på bio regisseras av det tunga namnet Sofia Coppola. Hennes film On The Rocks planeras ha premiär under 2020.

Till skillnad från Apples strategi, kräver Netflix att deras filmer kommer ut på streamingtjänsten samtidigt som de eventuellt går upp på bio. 

Sedan tidigare ligger HBO och Netflix i en tät fight om tittarnas pengar. Nu ger sig, förutom Apple, även Disney in i kampen om streamingprenumerationerna. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?