Annons

Apples Iphone X blev världens mest sålda

Apples Iphone X, som lanserades på marknaden i höstas, var världens mest sålda smarttelefon under det första kvartalet 2018. Det visar en studie publicerad av det amerikanska datanalysföretaget Strategy Analytics, skriver CNBC.

Apple sålde 16 miljoner enheter av modellen fram till i slutet av mars, vilket motsvarade 4,6 procent av samtliga världens sålda smarttelefoner under kvartalet.

Tätt efter Iphone X kommer Apples Iphone 8, Iphone 8 Plus och Iphone 7.

Kinesiska Xiaomis lågprismodell Remdi 5A sålde 5,4 miljoner enheter och först på sjätte plats kommer konkurrenten Samsung med sin nylanserade Galaxy S9 Plus.

Galaxy S9 Plus såldes i 5,3 miljoner exemplar, men fanns inte i butik förrän i mitten av mars.

"Vi förväntar oss att S9 Plus kommer bli den mest sålda Android-telefonen globalt under det andra kvartalet", säger Woody Oh, vd för Strategy Analytics i ett pressmeddelande, enligt CNBC.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?