Annons

Apple utesluter Fortnite-utvecklaren Epic ur App Store

Under fredagen kom beskedet att Apple utesluter Epic Games ur App Store efter besked om att spelutvecklaren begått överträdelser mot plattformens provisionsbaserade betalsystem genom direktbetalningsalternativ inuti det storsäljande Fortnite-spelets app.

Foto:Kyle Grillot

”Vi är besvikna över att vi fått avsluta Epic Games-kontot i App Store. Vi har arbetat med teamet på Epic Games i många år på deras lanseringar och utgåvor”, säger Apple, skriver CNBC. 

Avstängningen innebär att Epic Games inte längre kommer kunna göra uppdateringar för spel som Fortnite i iOS och Mac App Stores. Personer som redan har spelet installerat kommer fortfarande kunna spela Fornite, men kan inte göra några uppdateringar. Användarna kommer heller inte kunna köpa något i spelet, eller spela senaste lanseringen av spelet. 

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?