Apple uppmanas ta bort spelappar

Den norska myndigheten Lotteritilsynet uppmanar Apple att ta bort ett 30-tal appar i vilka användaren kan spela om pengar, rapporterar webbtidningen E24.

Foto:Mary Altaffer

Anledningen är att företagen bakom apparna, som finns tillgängliga på teknikbjässens App Store, inte har nödvändiga licenser som utfärdas av norska myndigheter.

”Vi tolkar Apples riktlinjer som att apparna inte ska vara tillgängliga eftersom de saknar licens”, säger Rannveig Gram Skår, vid Lotteritilsynet.

Vilka appar det rör sig om är inte känt.

Myndigheten har tidigare riktat en liknande uppmaning till Apple, som då tog bort de i det fallet berörda apparna från App Store.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?