1515

Apple stiger i efterhandeln – "Apples bästa junikvartal någonsin"

Apple levererade en vinst på 2,34 dollar per aktie för det tredje kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår. Analytikerna hade i snitt väntat sig en vinst per aktie på 2,18 dollar enligt Bloomberg analytikersammanställning. Aktien stiger med drygt 3 procent i den amerikanska efterhandeln. 

Foto:Eric Risberg

Teknikjätten Apple AAPL -1,17% Dagens utveckling levererade på tisdagskvällen en stark rapport för det tredje kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår. Omsättningen landade på 53,3 miljarder dollar, motsvarande 468 miljarder kronor, vilket var en ökning på 17 procent jämfört med samma kvartal i fjol och över analytikernas prognos på 52,4 miljarder dollar enligt Bloombergs analytikersammanställning. 

Antalet sålda Iphones uppgick till 41,3 miljoner vilket var något under väntade 41,6 miljoner. Det genomsnittliga försäljningspriset landade dock på 724 dollar vilket var över väntade 699 dollar. Totalt uppgick intäkterna från Iphone-försäljningen till 29,9 miljarder dollar, motsvarande 262,8 miljarder kronor. 

"Vi är stolta över att rapportera Apples bästa junikvartal någonsin och vårt fjärde kvartal i rad med tvåsiffrig omsättningstillväxt", säger Tim Cook, vd för Apple, i ett pressmeddelande. 

"Vårt Q3-resultat har drivits av fortsatt stark försäljning av Iphone, Services och Wearables och vi är mycket glada över de produkter och tjänster vi har på gång", fortsätter han. 

Nettoresultatet uppgick till 11.519 miljoner dollar vilket kan jämföras med 8.717 miljoner dollar under samma kvartal 2017. 

Intäkterna från affärsområdet Services uppgick till drygt 9,5 miljarder dollar vilket var en ökning på 31 procent jämfört med det tredje kvartalet 2017. 

Blickar vi framåt så spår Apple att intäkterna kommer landa på 60-62 miljarder dollar under det fjärde kvartalet med en bruttomarginal på 38-38,5 procent. Enligt Bloomberg hade analytikerna väntat sig en intäktsprognos på 59,4 miljarder dollar under fjärde kvartalet. 

Vid klockan 23 svensk tid hade Apple-aktien stigit med 3,1 procent till 196,06 dollar per aktie i den amerikanska efterhandeln. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?