Annons

Apple på gång med egna processorer till Mac

Apple uppges vara i färd med att utveckla en egen processor för framtida Mac-datorer, skriver Bloomberg med hänvisning till källor.

Den nya processorn var under utveckling förra året och är liknande den som redan nu används i senaste MacBook Pro för att driva tangentbordets Touch Bar, enligt uppgiftslämnarna.

Processorn som går under kodnamnet T310 är byggd på ARM:s teknik, tillade personerna.

Apples satsning inom processorer är en av företagets viktigaste och utgör samtidigt ett hot mot branschettan Intel. Samma källor uppger att T310 är byggd för att kunna fungera jämsides Intels motsvarighet.

För närvarande har Apple egna processorer i sina Iphones och Ipads, men inte i Mac-datorerna. Där huserar Intels produkter. Genom att plocka bort dem skulle Apple tätare kunna integrera sina hårdvaru- och mjukvarufunktioner. Silicon Valley-jätten skulle också ha mer att säga till om när det gäller kostnaden för komponenter som ingår i dess enheter.

Uppgiftslämnarna uppger dock att detta till trots har Apple för närvarande inga planer på att helt överge Intels produkter i användning av sina stationära och bärbara datorer.

Apple och Intel har avböjt att kommentera.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?