ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Apple halverar produktionsmålet för iPhone X

Apple halverar produktionsmålet för iPhone X i första kvartalet till 20 miljoner enheter. Detta med anledning av att försäljningen under julhandeln inte motsvarat förväntningarna, rapporterar Nikkei.

Försäljningen ska enligt sajten ha gått trögt på nyckelmarknader som Europa, USA och Kina. Det tidigare produktionsmålet på över 40 miljoner enheter kommunicerades i november.

Bolaget förväntas enligt sajten samtidigt hålla fast vid sitt totala produktionsmål om 30 miljoner enheter för de billigare varianterna, som iPhone 8.

Flera bedömare har skyllt de svaga försäljningssiffrorna på prislappen för iPhone X, där den billigaste varianten kostar 999 dollar. Det höga priset är i stort sett hänförlig till kostnaden för OLED-skärmen som levereras av Samsung, och enligt Nikkei kan den tröga försäljningsutvecklingen leda till att planerna att lansera OLED-skärmar i andra modeller försenas.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer