Annons

Apple får rätt: Fortnite fortsatt blockerat i gigantiska tvisten

Striden mellan Apple och spelföretaget Epic Games rasar vidare. En federal domare har beslutat att Apple kan fortsätta att stänga ute det populära spelet Fortnite från sin appbutik, rapporterar CNN.

Foto:Patrick Semansky

Apple och Epic Games hamnade på kollisionskurs med varandra i augusti, då Epic Games släppte en uppdaterad version av Fortnite som gjorde det möjligt att kringgå avgiften i App Store och Google Play.

I dag tar Apple en stor del av intäkterna för appar som säljs, laddas ner och spelas på deras plattformar. Epic Games anklagar Apple för att utnyttja sin monopolställning, och har stämt bolaget. Apple har i sin tur anklagat Epic Games för kontraktsbrott.

I väntan på att målet tas upp i domstol har en federal domare nu beslutat att Apple tillsvidare har rätt att fortsätta blockera spelet. Epic Games hade anhållit om ett tillfälligt föreläggande som skulle göra Fortnite tillgängligt igen.

Personer som redan har spelet installerat kan fortfarande spela, men kan inte göra uppdateringar eller köpa något nytt i spelet. 

Enligt CNN ska målet tas upp i maj nästa år.

Beskedet om att Fortnite blir fortsatt otillgängligt kommer bara några dagar efter att en kommitté i Representanthuset lagt fram en mycket skarp rapport där man pekar på stora problem med Apple, Google, Amazon och Facebooks starka ställning inom sina områden, och lyfter behovet av åtgärder för att bryta denna starka ställning. 

Vad gäller Apple pekar kommittén bland annat på avgifterna.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera