1515

Apple-aktien repar sig efter oro

Appleaktien återhämtade sig på tisdagen, efter att dagen före ha fallit på rapporter om att bolaget skulle ha bett sina underleverantörer att sakta ned leveranserna av komponenter till den kommande flaggskeppstelefonen Iphone X.

Det skriver CBC News.

 

Bakgrunden till måndagens nedgång var en artikel i taiwanesiska Digitimes, enligt vilken Apple skulle ha sagt till sina leverantörer att bolaget bara behövde 40 procent av de komponenter man efterfrågat från början.

Förväntningarna på Iphone X har på förhand varit höga - Apples vd Tim Cook har beskrivit den som "det största steget framåt" sedan den ursprungliga Iphonen. Telefonen saknar Iphones gamla hemknapp, har en display som sträcker sig från kant till kant på telefonen och använder ansiktsigenkänning för att låsa upp telefonen.

Förutom Iphone X har Apple nyligen också aviserat Iphone 8, Iphone 8 Plus, Apple Watch 3 samt en 4K-version av Apple TV.

Apple hade strax före klockan 21 svensk tid stigit med 1,9 procent till 153:40 dollar.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?