Äntligen: Tittarnas favorit Börsrådet är tillbaka

I dag gör ett av Dagens industris mest populära och efterfrågade tv-program comeback: aktiemagasinet Börsrådet. 

I premiäravsnittet får vi veta hur stjärnförvaltarna Max Mitteregger, Gladiator, och Lotta Faxén, Lannebo Fonder, resonerar just nu. 

I dag klockan 11.30 är det åter dags. Då har Börsrådet nypremiär på Di TV. 

Studion är helt ny, men den trogna publiken kommer likväl att känna igen sig. Det blir samma upplägg - med aktieråd och diskussioner kring det viktigaste som händer på börsen just nu.

”Vi är mycket glada att köra igång ett av Dagens industris mest uppskattade tv-format igen. Jag får ofta frågan om när det kommer tillbaka och därför är det jätteroligt att kunne berätta att vi kör på fredagar 11.30”, säger Peter Fellman, Dagens industris chefredaktör och tillägger att programmet förstås kommer att finnas tillgängligt i efterhand på di.se.

Och gästerna i premiärprogrammet är två av de mest populära Börsrådsgästerna: Max Mitteregger vars hedgefond Gladiator steg 19 procent i fjol och Lotta Faxén, förvaltare av flera av Lannebos största fonder. 

Tillsammans förvaltar de aktier för en bra bit över 15 miljarder kronor. 

”I Börsrådet får tittarna höra hur de som varje dag tvingas ta ställning på börsen resonerar. Det handlar inte om rådgivare, utan om dem som verkligen sitter på pengarna och har ett ansvar mot sina kunder att på bästa sätt förränta kapitalet”, säger Anna Ekelund, som tillsammans med Di:s populära börskrönikör Henrik Mitelman leder Börsrådet. 

Förvaltarna uppmanas komma med konkreta råd - både köp- och säljtips - men också ta ställning till varandras rekommendationer. 

”Att våra experter får tycka till om varandras råd, i det som populärt kallas för dissningen, är roligt förstås, men också extremt nyttigt”, säger Anna Ekelund.

Nypremiären är efterlängtad. 

”Jag har träffat människor både i Ystad och på Stureplan som längtat efter Börsrådet. Och plötsligt händer det”, säger Henrik Mitelman

Programmet kommer att sändas varje fredag från Di TV:s studio på Kungsholmen i Stockholm. 

Därmed får morgonprogrammet Börsmorgon och eftermiddagsprogrammet Closing Bell, som båda har fokus på börsrelaterade nyheter, samt de längre analyserna kring ekonomi och politik i Ekonomistudion ett tillskott av ett mer resonerande börsmagasin.

”Det unika med Börsrådet är att vi får gå på djupet i de här framgångsrika förvaltarnas strategier. Det är något som publiken verkligen efterfrågar”, säger Anna Ekelund. 

Börsrådetavsnitten hittar du här 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?