1515

Antalet nya coronafall ökar i Tyskland igen

Antalet nya fall av coronasmitta ökar igen i Tyskland, bara dagar efter det att förbundskansler Angela Merkel och delstaternas ledare enats om att lätta på vissa av de restriktioner som införts för att hindra virusets spridning. Det rapporterar tyska medier.

Foto:Francisco Seco

Det så kallade R-talet (som anger hur många personer varje smittad själv smittar) har ökat till 1,1, enligt Tysklands federala smittskyddsmyndighet Robert Koch-institutet (RKI). Ett R-tal över 1 innebär att smittspridningen tilltar. Så sent som i fredags bedömde RKI att värdet låg på 0,83.

”Lättnaderna har förberetts alldeles för dåligt”, twittrar Karl Lauterbach, socialdemokratisk ledamot i förbundsdagen och professor i epidemiologi.

Tyskland har varit mer framgångsrikt än andra stora europeiska länder när det gäller att bromsa smittspridningen. Trots sin större befolkning har landet långt färre dödsfall än exempelvis Frankrike, Italien, Storbritannien och Spanien.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?