Antalet konkurser sjönk i november

Antalet företagskonkurser sjönk med 13 procent i november jämfört med motsvarande period föregående år.

Det visar statistik från affärs- och kreditupplysningsföretaget UC, enligt ett pressmeddelande.

Under januari till november minskade antalet företagskonkurser med -6 procent jämfört med motsvarande period föregående år.

"Det ser lovande ut för årets sista kvartal, och vi hoppas att vi får stänga året 2016 med ett fint resultat för svenskt företagande. November månads siffror resulterar onekligen i att stark tilltro till en bra tillväxt och minskande antal svenska företagskonkurser även fortsättningsvis", säger Victoria Preger, marknads- och kommunikationschef på UC, i en kommentar.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?