1515

Anställda på pensionsmyndigheten: Låt inte Bodström bli landshövding

Nu riktas tunga avgångskrav mot Thomas Bodström som landshövding i Stockholm – redan innan han har tillträtt. Det avslöjar DiTV.
 
Avgångskraven riktas i ett brev till civilminister Ardalan Shekarabi från 54 anställda på pensionsmyndigheten.

Avgångskraven riktas i ett brev till civilminister Ardalan Shekarabi från 54 anställda på pensionsmyndigheten.

Orsaken är Thomas Bodströms tidigare engagemang som styrelseledamot i det skandalomsusade fondbolaget Allra, ett engagemang han lämnade i början av året i samband med att skandalen rullades upp.

Få ut mer i pension. Jämför pensionsavgifter här (extern tjänst)

Undertecknarna anser att den tidigare justitieministern Bodström, i likhet med övriga ledamöter, bär stort personligt ansvar för att pensionssparare blivit bedragna.

”Det väcker stor besvikelse och oro hos oss som arbetar med att förvalta och söka skapa förtroende för pensionssystemet och med att återvinna så mycket som möjligt av spararnas pensionspengar. Utnämningen lär minska de drabbade pensionsspararnas och övriga svenskars förtroende för regeringen, för pensionssystemet och pensionsmyndigheten och för rättsvårdande myndigheter”, skriver de i brevet.

Allra är ett av de mest omtalade exemplen på fondbolag som stängts av från Pensionsmyndighetens fondtorg efter avslöjanden på temat att fondbolaget berikat sina ägare i stället för att agera för sina sparares bästa, enligt undertecknarna. I somras beslöt Allra att dela ut 70 miljoner kronor till sina ägare. Fonder som säljs med falska argument,
I mitten av mars slängdes bolaget ut ur pensionssystemet och någon vecka senare polisanmäldes flera personer i bolaget för grov trolöshet mot huvudman.

Thomas Bodström tillträder sin tjänst den 1 november i år. Di söker Thomas Bodström och Ardalan Shekarabi.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?