Annons

Anrika brittiska fotbollsklubben nära börsen

Fenway Dports Group, som äger den brittiska fotbollsklubben Liverpool FC och basebollklubben Boston Red Sox närmar sig börsen, det uppger två källor med insyn för Financial Times.

Sadio Mané, Liverpool FC.
Sadio Mané, Liverpool FC.Foto:Jon Super

Fenway Sports Group ägs av den amerikanske miljardären John Henry och äger bland annat de regerande Premier League-mästarna Liverpool FC och Boston Red Sox som 2018 vann World Series, finalturneringen i den nordamerikanska basebollorganisationen Major League Baseball.

Om noteringen blir av skulle det innebära en värdering på 8 miljarder dollar, motsvarande drygt 70 miljarder kronor. Redball Acquisition Corp, ett så kallat special purpose acquisition company, eller Spac-bolag, uppges vilja köpa 25 procent av aktierna i Fenway Sports Group.

Samtalen uppges dock vara inne i ett tidigt stadie, men ägaren John Henry ska enligt uppgifterna vilja komma fram till ett avtal och ta sitt sportimperium till börsen. Varken Redball eller Fenway har dock velat kommentera Financial Times uppgifter.

Di har tidigare rapporterat om att specialförvärvsbolag, Spacs, har ökat kraftigt i popularitet de senaste åren och att de nu är på väg att göra entré på Stockholmsbörsen.

Di:s Ulf Peterson har i en kommentar till den nyheten beskrivit fenomenet som att ”köpa säcken utan grisen”.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?