1515
Annons

Anrik krog tappar stjärna efter 55 år

Den franske stjärnkocken Paul Bocuses restaurang L'Auberge du Pont de Collonges har förlorat en av sina tre Michelinstjärnor. Stjärnkrogen, som ligger i närheten av franska Lyon, har varit trestjärnig sedan 1965.

Paul Bocuse framför sin restaurang L'Auberge du Pont de Collonges.
Paul Bocuse framför sin restaurang L'Auberge du Pont de Collonges.Foto:Laurent Cipriani

Restaurangens kvalitet är enligt Guide Michelin fortfarande ”utmärkt, men inte längre på en trestjärnig nivå”. I 2020 års utgåva kommer restaurangen därför att ha två Michelinstjärnor.

Paul Bocuse kallades för det franska kökets påve och var en av grundarna till det franska ”nya köket” som anses ha förnyat den västerländska kokkonsten. Han har också gett namn till det som brukar kallas kock-VM, ”Bocuse d'Or”. Tävlingen genomförs vartannat år i Lyon.

Organisationen bakom kocktävlingen tog emot nyheten ”med sorg”.

Paul Bocuse, en av de mest hyllade franska kockarna någonsin, dog 91 år gammal i januari 2018 i sviterna av Parkinsons sjukdom. Hans restaurang är den enda i Frankrike som har varit trestjärnig i över fyra årtionden.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?