Anonyme byråkraten ska förvalta Putins styre

Michail Misjustin har arbetat på det ryska skatteverket i tio år och är mest känd – i den mån han alls är känd – för att ha digitaliserat deklarationerna.

Den politiskt ofärgade byråkraten har handplockats av Vladimir Putin för att lotsa skutan medan systemet reformeras.

Michail Misjustin.
Michail Misjustin.Foto:Mikhail Klimentyev

Precis som Vladimir Putin i slutet av 1990-talet, när han handplockades till Rysslands toppskikt av den dåvarande presidenten Boris Jeltsin, är Michail Misjustin relativt anonym, även för ryssar.

Men där Putin hade en lång ljusskygg bakgrund inom KGB under kalla kriget har Misjustin en till synes vanlig tjänstemannabakgrund, med en karriär inom offentlig förvaltning.

53-åringen har varit chef för Rysslands federala skattemyndighet i nästan tio år och väntas inom kort ersätta Dmitrij Medvedev som landets premiärminister. Under torsdagen framträder han i statsduman, som behöver godkänna honom.

Michail Misjustin är utbildad ingenjör och ekonom, enligt hans offentliga meritförteckning. Han har inte förekommit i några spekulationer om toppositioner i Kreml tidigare och väckte inte heller någon uppmärksamhet när han var en av få personer som fick vara med på ett möte med Putin i måndags, i förberedelse för det omvälvande tal till nationen som presidenten höll på onsdagen.

När det tillkännagavs att Misjustin nomineras till premiärminister rapporterade den statliga tv-kanalen Rossija-24 att han skapat ”det bästa beskattningssystemet i världen”, rapporterar AFP. Som skatteverkschef har Misjustin betonat vikten av en digital utveckling och varit högst ansvarig när myndigheten låtit ryssar deklarera via bland annat en app i telefonen och skatteintäkterna har ökat.

I en intervju med tidningen Kommersant förra året beskrev Misjustin digitaliseringen som den ”fjärde industriella revolutionen” och varnade för konsekvenserna om Ryssland inte hänger med i den, rapporterar AFP.

Vid sidan av detta beskrivs den trolige blivande premiärministern som en ishockeyfantast, som precis som president Putin regelbundet spelar själv. Han står som styrelsemedlem på det ryska ishockeyförbundets hemsida och sitter också i styrelsen för topplaget CSKA Moskva.

Vladimir Putin aviserar reformerna för maktfördelningen i Rysslands högsta skikt med fyra år kvar till det presidentval som han enligt rådande lagstiftning inte får ställa upp i. Även vid tidigare val – och mandatperiodsgränser – har det gjorts rockader. Som när den nu avgående premiärministern Dmitrij Medvedev efterträdde Putin som president och Putin blev premiärminister, varpå de bytte plats igen till nästa val.

Nu får en till synes okontroversiell tjänsteman ansvaret medan spelreglerna skrivs om.

”Misjustin är känd som en briljant byråkrat i ordets rätta bemärkelse”, säger den ryske analytikern Gleb Pavlovskij till nyhetsbyrån Interfax.

”Putin ser honom som någon som inte är inblandad i skandaler. Jag tror att detta beslut av Putin görs i övergångssyfte, men då för de kommande åren, inte månaderna. Presidenten litar på Misjustin, som inte associeras med några negativa omdömen.”

Nomineringen kom som en överraskning, men det behöver inte vara något negativt, anser Iljas Umachanov, vice talman i det ryska överhuset, federationsrådet.

”Det är inte alla skattechefer som går att tycka om och som framstår som sympatiska. Enligt mig uppfattas herr Misjustin som sympatisk”, säger Umachanov till Interfax.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från AccountorAnnons

Därför kan företag tjäna på att outsourca sin ekonomi- och löneavdelning

Funktioner för ekonomi och löner är något alla företag behöver ha på plats men det lönar sig inte alltid att axla en egen avdelning. I många fall kan företag istället tjäna på att outsourca avdelningen och frigöra tid som istället kan läggas på affären. Samtidigt säkrar man tillgången till den senaste kompetensen och tekniken. 

I en tid när många företag kämpar för att behålla sina kunder, och hitta nya, har det blivit viktigare än någonsin att lägga tid på sin affär och kapa tidsödande processer. Interna funktioner driver kostnader för både system och personal och att lägga ut sin ekonomi- och lönavdelning kan vara ett strategiskt bra val för företag som vill kunna lägga mer tid på sin kärnverksamhet.

Accountor är en av norra Europas största fullservicebyråer inom ekonomi, lön och HR och hjälper företag att dra nytta av den senaste tekniken inom området så att de kan ligga steget före sina konkurrenter. Detta gör bolaget genom att effektivisera och automatisera kundernas flöden och arbetssätt.

– Vi är en modern, digital byrå som investerar mycket tid i att underlätta för våra kunder genom teknik som robotar och AI-lösningar som skapar en hög och tillförlitlig kvalitet. Det gör att kunderna istället kan bygga sina relationer och bättre förstå sin affär, säger Magnus Högvall, vd på Accountor.  

Helhetserbjudande 

Som en one-stop-shop inom ekonomi och lön kan Accountor bland annat sköta företags löneadministration, redovisning och elektronisk fakturahantering, men också erbjuda kvalificerad löpande rådgivning och rekrytering av personal. Att nyttja detta är en bra strategi om man vill minimera kostnader och risker, menar Magnus Högvall. 

– Genom att outsourca funktioner får ledningen och företaget mer tid att fokusera på sin verksamhet, tillgång till mer modern teknik utan att behöva göra stora investeringar eller genomföra tunga migrationsprojekt. Man får tillgång till kompetens, så inga dyra och kostnadskrävande rekryteringar behövs med allt vad överlämning och inkörning innebär. Jag skulle vilja säga att outsourcing är ett bra sätt att undvika framtida stora kostnader och risker samtidigt som det ger större möjlighet för ledningen att fokusera på att utveckla företaget och affären.

Personliga relationer i fokus

Utöver att hjälpa företag att kunna fokusera på sina kunder lägger Accountor stort värde i att bygga och bevara sina egna relationer med kunderna. Trots att de använder automatisering och AI så är konsulterna en tung del av deras erbjudande, förklarar Magnus Högvall.

– Det är i slutändan människor som upptäcker många saker och kan vara proaktiva och inga robotar kan ersätta dem. Modern teknik höjer kvaliteten och skapar en trygghet som ger en grund där relationen mellan kund och konsult kan byggas. Robotisering gör också att kostnaderna blir mycket mer förutsägbara i leveransen vilket också bidrar till ett ökat förtroende. 

– När Covid-19 började sprida sig i Sverige och vi började få daglig information om bidrag och krispaket märkte vi hur ovärderliga våra medarbetare var i stöttandet av våra kunder. De kunde förklara hur åtgärderna fungerar och användas för deras företag vilket verkligen uppskattades, avslutar han.

Läs mer  

Mer från Accountor

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Accountor och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?