Ännu en friande dom för terrorresa

En 25-årig man — den förste som åtalats i Sverige för att ha påbörjat en terrorresa — frias även av Svea hovrätt, enligt ett pressmeddelande.

25-åringen greps på en flygplats i Turkiet i mitten av april och i hans bagage hittades bland annat en skyddsväst. Enligt åklagaren var mannens syfte att ansluta sig till den terrorklassade gruppen Nusrafronten i Syrien för att begå terrorbrott. Till åklagarens bevisning hörde bland annat vittnesuppgifter och foton som relaterade till islamistisk terror.

25-åringen har hela tiden hävdat att resans syfte var att hjälpa människor på plats.

Svea hovrätt anser att åklagaren inte kunnat bevisa "att mannen hade för avsikt att begå terroristbrott, vilket är en förutsättning för straffansvar".


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?