1515
Annons

Annexin föreslår företrädesemission

Styrelsen i Annexin Pharmaceuticals föreslår att en extra bolagsstämma fattar beslut om en emission av units bestående av aktier och teckningsoptioner med företräde för befintliga ägare. Genom företrädesemissionen tillförs Annexin initialt cirka 52 miljoner kronor och ytterligare cirka 26 miljoner vid fullt nyttjande av teckningsoptionerna.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Företrädesemissionen omfattas av teckningsförbindelser och garantiåtagande från huvudägare och nya investerare motsvarande 100 procent av den initiala emissionslikviden.

Bolagets vd Jamal El-Mosleh har åtagit sig att teckna aktier i emissionen genom övertagande av uniträtter samt har ingått ett garantiåtagande.

"Vi har precis informerat marknaden att vi har tagit ett viktigt strategiskt beslut att prioritera retinal venocklusion (RVO) som indikation för vilken vi i egen regi kommer utveckla vår läkemedelskandidat ANXV. Vi avser nu att inleda en klinisk fas 1-studie på friska frivilliga under tredje kvartalet 2018 och planerar för en efterföljande fas 2-studie vid behandling av RVO", kommenterar vd i pressmeddelandet.

Emissionslikviden beräknas vid fullt utnyttjande av teckningsoptionerna räcka till och med 2019 och kommer framför allt att användas för att slutföra fas 1-studien, men även till förberedelse och start av fas 2-studien. 

I emissionen består en unit av två (2) aktier och en (1) vederlagsfri teckningsoption av serie TO2.

Företrädesrätten består av att en (1) befintlig aktie på avstämningsdagen ger en (1) uniträtt och en (1) uniträtt ger rätt att teckna en (1) Unit.

Teckningskurs är 8,80 kronor per Unit, motsvarande 4,40 kronor per aktie. 

Innehåll från LyrecoAnnons

Problemfri arbetsdag – är det möjligt?

Borde alla företag lägga lika mycket tid och energi på att åstadkomma hållbarhet i alla led? Det tror inte Patrik Schedvin, Managing Director på Lyreco. Han menar istället att man bör fokusera på att göra ett bra jobb och låta Lyreco leverera mer hållbara produkter och lösningar till arbetsplatsen.

Modern aktör med långvarig tradition

Lyreco, som nyligen förvärvade Staples i norra Europa, har närmare hundra års erfarenhet av att förse sina kunder, medarbetare och samarbetspartners med hållbara lösningar för arbetsplatsen. Nu är de redo att föra vidare sitt arv till framtida generationer.

– Tidigare har vi varit starka på varsitt håll, men de olikheter som förr skiljde oss åt gör idag att vi kompletterar varandra. Lyreco hade en starkare global närvaro och Staples kunde tillföra lokal förankring hela vägen ut till fysiska butiker. Gemensamt för oss båda är att vi har haft en stark cirkulär mentalitet och en vilja att göra vardagen på jobbet så hållbar som möjligt, säger Patrik Schedvin. 

Läs mer om Lyrecos hållbarhetsarbete 

Ett löfte som ska hållas

Som Sveriges marknadsledande aktör inom kontors- och förbrukningsmaterial till arbetsplatser vill Lyreco skapa något banbrytande och täcka behov med lösningar som varit efterlängtade på marknaden. Vi har alltid sett oss som pionjärer, någon som är nyfiken och bryter ny mark, någon som alltid har kundens nuvarande men också framtida behov i fokus.

– Vår vision är ”A great working day. Delivered”. För att tala klarspråk handlar det om att vi vill leverera de bästa förutsättningarna och lösningarna som underlättar arbetet i vardagen, säger Patrik Schedvin.

Läs mer om Lyreco och vårt erbjudande 

Flexibilitet och innovation har alltid drivit Lyrecos ambition om att kunna leverera precis vad varje enskild arbetsplats behöver.

– Vi strävar ständigt efter att bli ännu bättre på det vi redan gör bra. Och vi ser fram emot att göra det tillsammans, säger Patrik Schedvin och fortsätter:

– En av våra främsta tillgångar framåt är vår gedigna säljkår som agerar rådgivande mot våra kunder och samarbetspartners. Det innebär en starkare lokal närvaro och en möjlighet att se till flera behov på den svenska marknaden. Vi är en global aktör med lokal expertis.

– När vi talar om ordet leverans gör vi det ur flera aspekter. Det är både den fysiska leveransen av varor med hållbara transporter, men sen handlar det även om att vi vill leverera ett löfte om att alltid skapa förutsättningar för en riktigt bra arbetsdag, säger Patrik Schedvin.

Resan har bara börjat

Framåt siktar Lyreco mot en fullkomlig omni-närvaro. Med en marknadsnärvaro som sträcker sig från digitalt på web, kundservice till fysisk dialog via säljkår och i butik.

– För oss är det viktigt att kunna nå varje kund, där kunden vill bli nådd. Flera marknader innebär flera sätt att anpassa våra lösningar för att kunna tillgodose så många behov som möjligt, säger Patrik Schedvin.

Fakta om Lyreco:

Idag är Lyreco marknadsledande i Sverige. Efter Lyrecos förvärv av Staples har Staples i Sverige integrerats i varumärket under namnet ”Lyreco”. Lyreco finns för närvarande i 25 länder i Europa och Asien, samt i ytterligare 17 länder via partners.

Lyreco en global aktör 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Lyreco och ej en artikel av Dagens industri

Dold fara med hajpade elprisavtalet – ”passar definitivt inte alla”

De höga elpriserna har skapat ett stort intresse för timpris på elen, framför allt hos villa- och elbilsägare. Men har man en gång bytt över är det långt ifrån säkert att det går att byta tillbaka till traditionellt rörligt elpris.

”Timpris passar definitivt inte för alla”, säger juristen Martin Bengtsson på Konsumenternas energimarknadsbyrå. 

Foto:TT
Jonas Stenbeck är privatkundschef på Vattenfall Försäljning.
Jonas Stenbeck är privatkundschef på Vattenfall Försäljning.Foto:Jeanette Hägglund
Martin Bengtsson, jurist på Konsumenternas energimarknadsbyrå.
Martin Bengtsson, jurist på Konsumenternas energimarknadsbyrå.Foto:Erik Cronberg

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera