ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Almedalen 2017

Anna Kinberg Batra känner ingen ånger

  • Anna Kinberg Batra. Foto: TT

De dåliga nyheterna slutar inte komma för Moderatledaren Anna Kinberg Batra. Men hon har inte ångrat en minut att hon tog uppdraget som partiledare.

Lösningar på problem med integration, jobbskapande och otrygghet är teman i förmiddagens tal av Anna Kinberg Batra, sist ut i Almedalen. Det berättade Anna Kinberg Batra i en intervju med Sveriges Radio på söndagsmorgonen. Men ämnena togs upp i en bisats, frågorna hon fick handlade i stället nästan uteslutande om förtroenderaset mot hennes person.

På söndagsmorgonen kom en ny mätning från SVT/Novus som visar att en av tre alliansväljare vill att Anna Kinberg Batra avgår.

”Det går alltid som journalist att ringa runt och hitta kritiska röster. Det finns. Vi är inte Kina och Nordkorea”, säger Anna Kinberg Batra i sändningen som anser sig ha ett brett stöd i partiet.

”Det tar ju kraft. Men ur det kommer en väldig beslutsamhet också.” säger Anna Kinberg Batra vidare som säger sig inte har ångrat sig en minut sedan hon fick uppdraget.

Beskedet i januari att Moderaterna vill lägga fram en gemensam budget men också öppnade för samarbete med Sverigedemokraterna i riksdagen – förklarar hon med att det fanns tvivel om Moderaterna menade allvar i opposition.

”Det blir till slut nästan existentiellt”, säger hon.

Samtidigt vällde kritiken fram mot att Moderaterna öppnat för ett samarbete med Sverigedemokraterna, väljarstödet fortsatte rasa och befinner sig nu på historiskt låga nivåer på runt 16 procent.

”Det for iväg fullständigt för det har jag aldrig velat”, säger hon i sändningen om ett samarbete med SD.

Men hon är samtidigt självkritisk.

”I det här värderingsklimatet vi har läcker vi väljare åt flera håll när vi inte är tillräckligt bra”, säger hon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer