Annons

Anna Kinberg Batra känner ingen ånger

De dåliga nyheterna slutar inte komma för Moderatledaren Anna Kinberg Batra. Men hon har inte ångrat en minut att hon tog uppdraget som partiledare.

Anna Kinberg Batra.
Anna Kinberg Batra.Bild:TT

Lösningar på problem med integration, jobbskapande och otrygghet är teman i förmiddagens tal av Anna Kinberg Batra, sist ut i Almedalen. Det berättade Anna Kinberg Batra i en intervju med Sveriges Radio på söndagsmorgonen. Men ämnena togs upp i en bisats, frågorna hon fick handlade i stället nästan uteslutande om förtroenderaset mot hennes person.

På söndagsmorgonen kom en ny mätning från SVT/Novus som visar att en av tre alliansväljare vill att Anna Kinberg Batra avgår.

”Det går alltid som journalist att ringa runt och hitta kritiska röster. Det finns. Vi är inte Kina och Nordkorea”, säger Anna Kinberg Batra i sändningen som anser sig ha ett brett stöd i partiet.

”Det tar ju kraft. Men ur det kommer en väldig beslutsamhet också.” säger Anna Kinberg Batra vidare som säger sig inte har ångrat sig en minut sedan hon fick uppdraget.

Beskedet i januari att Moderaterna vill lägga fram en gemensam budget men också öppnade för samarbete med Sverigedemokraterna i riksdagen – förklarar hon med att det fanns tvivel om Moderaterna menade allvar i opposition.

”Det blir till slut nästan existentiellt”, säger hon.

Samtidigt vällde kritiken fram mot att Moderaterna öppnat för ett samarbete med Sverigedemokraterna, väljarstödet fortsatte rasa och befinner sig nu på historiskt låga nivåer på runt 16 procent.

”Det for iväg fullständigt för det har jag aldrig velat”, säger hon i sändningen om ett samarbete med SD.

Men hon är samtidigt självkritisk.

”I det här värderingsklimatet vi har läcker vi väljare åt flera håll när vi inte är tillräckligt bra”, säger hon.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?