Annons

Anna Kinberg Batra: "Det är en tuff period"

Ännu en undersökning visar att Sverigedemokraterna har gått förbi Moderaterna i opinionen.

"Det är en tuff period nu. Jag är inte nöjd med de här siffrorna", säger Moderatledaren Anna Kinberg Batra till TT.

"Jag är inte nöjd med de här siffrorna", säger Moderatledaren Anna Kinberg Batra .
"Jag är inte nöjd med de här siffrorna", säger Moderatledaren Anna Kinberg Batra .Bild:TT

I SVT/Novus marsmätning backar M med 1,1 procentenheter till 18 procent, medan SD går upp med 0,7, vilket gör det till näst största parti med ett väljarstöd på 19,2 procent.

Anna Kinberg Batra säger att det har varit för mycket diskussion om vem som tar vem, och för lite diskussion om vem som löser Sveriges problem.

"Det är valdagen som gäller och för att förtjäna större förtroende då så handlar det ju om att prata om politiken", säger Kinberg Batra.

Mätningen visar en liknande trend som Ipsos mätning, som presenterades på onsdagen. Då fick Moderaterna 17 procent av väljarstödet medan SD fick 18 procent. Precis som i Ipsos mätning går Centerpartiet framåt även i Novus-mätningen, med 12,2 procent av väljarnas stöd.

Eftersom flyktingfrågan har blivit mindre viktig har ett utrymme uppstått för Centerpartiet att hämta öppna-hjärtan-väljare från Moderaterna. Det har vi sett ända sedan hösten 2015, men det blev ännu starkare efter Moderaternas SD-utspel, säger Novus vd Torbjörn Sjöström till SVT Nyheter.

Det är fortsatt jämnt mellan blocken. Alliansblocket noterar ett resultat på 39,3 procent, medan det rödgröna hamnar på 38,4.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera