1515

Anna Kinberg Batra berättar var gränsen till SD går

Januaribeskedet har lett till en väljarflykt från Moderaterna till Centerpartiet. För Di berättar Anna Kinberg Batra var hennes gräns till Sverigedemokraterna egentligen går – och om Miljöpartiets nya skattegiv gör dem till en tänkbar partner.

Bild:Jesper Frisk (Di)

Skulle du kunna sätta dig i en regering som förhandlar med Sverigedemokraterna på samma sätt som de rödgröna gör med Vänsterpartiet i dag.
”Nej.”

”Det är där den stora skillnaden är. Det är Stefan Löfven som förhandlar så. Jag vill inte göra det”, säger hon.

Så det är ett löfte från dig?
”Jag vill bilda en alliansregering och jag vill inte vare sig regerings- eller budgetförhandla med Sverigedemokraterna.”

Miljöpartiets avsiktsförklaring satt partiet vill sänka skatten på arbete kraftigt i utbyte mot höjda miljöskatter imponerar inte på Kinberg Batra.

”En förutsättning för att regera ihop måste vara att man har liknande syn på till exempel vikten av det lönar sig att jobba och där har vi inte sett något konkret från Miljöpartiet alls. Tvärtom har de glidit länge och längre åt vänster.”


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?