ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Almedalen 2017

Anna Kinberg Batra berättar var gränsen till SD går

Januaribeskedet har lett till en väljarflykt från Moderaterna till Centerpartiet. För Di berättar Anna Kinberg Batra var hennes gräns till Sverigedemokraterna egentligen går – och om Miljöpartiets nya skattegiv gör dem till en tänkbar partner.

Skulle du kunna sätta dig i en regering som förhandlar med Sverigedemokraterna på samma sätt som de rödgröna gör med Vänsterpartiet i dag.
”Nej.”

”Det är där den stora skillnaden är. Det är Stefan Löfven som förhandlar så. Jag vill inte göra det”, säger hon.

Så det är ett löfte från dig?
”Jag vill bilda en alliansregering och jag vill inte vare sig regerings- eller budgetförhandla med Sverigedemokraterna.”

Miljöpartiets avsiktsförklaring satt partiet vill sänka skatten på arbete kraftigt i utbyte mot höjda miljöskatter imponerar inte på Kinberg Batra.

”En förutsättning för att regera ihop måste vara att man har liknande syn på till exempel vikten av det lönar sig att jobba och där har vi inte sett något konkret från Miljöpartiet alls. Tvärtom har de glidit länge och längre åt vänster.”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer