Annons

Anna Carlstedt ny samordnare mot extremism

Anna Carlstedt tar över uppdraget som regeringens samordnare mot våldsbejakande extremism.
Hatet och extremismen är smärtsamt uppenbart långt i från sin lösning, säger Alice Bah Kuhnke, med hänvisning till gårdagens händelse i Berlin, på en pressträff.

Anna Carlstedt.
Anna Carlstedt.Bild:TT

Att Anna Carlstedt, tidigare ordförande för Röda Korset, blir den nya samordnaren 2017 presenteras på en pressträff på Rosenbad i Stockholm, i samband med att regeringen tar emot betänkandet "Värna demokratin mot våldsbejakande extremism – nationell struktur och kommunernas ansvar".

Alice Bah Kuhnke inleder pressträffen med att kommentera händelsen i Berlin i går där tolv människor dödades och uppemot 50 skadades när en lastbil rammade en folkmassa på en julmarknad i centrala Berlin.

Alliansregeringen beslutade sommaren 2014 att tillsätta en nationell samordnare för att värna demokratin mot våldsbejakande extremism. Uppdraget gick till förra S-ledaren Mona Sahlin som lämnade sitt uppdrag mycket hastigt i våras när det uppdagats att hon misstänks ha skrivit ett falskt intyg för att hennes livvakt skulle få köpa en bostadsrätt.

Till hennes efterträdare utsågs i augusti Hillevi Engström, men i september meddelande även hon oväntat att hon lämnar uppdraget.

När samordningsuppdraget upphör i början av 2018 föreslås ansvaret övergå till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera