ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Anklagelser om dataintrång i Georgiaval

  • Brian Kemp anklagar Demokraterna för intrång i datasystemet för registrering av väljare. Foto: TT

Den bittra striden om vem som ska bli guvernör i Georgia vässas ytterligare när Republikanernas kandidat Brian Kemp anklagar Demokraterna för intrång i datasystemet för registrering av väljare.

Kemp, som samtidigt är delstatssekreterare, en administrativ chefspost under guvernören, har inlett en utredning, meddelar hans kansli. Några bevis för anklagelserna har inte presenterats.

Just registreringen av väljare är en nyckelfråga i sydstaten där Kemp ställs mot demokraten Stacey Abrams, som kan bli landets första svarta kvinnliga guvernör om hon vinner valet på tisdag. Abrams har satsat hårt på att mobilisera svarta väljare och få dem att registrera sig för att rösta.

Demokraterna har länge anklagat Kemp för att utnyttja sin ställning för att göra det krångligare att registrera sig och därmed försvåra för minoriteter att utnyttja sina demokratiska rättigheter. Kemp har försvarat sig med att de strikta vallagarna är nödvändiga för att förhindra fusk.

Demokraterna avvisar anklagelserna om dataintrång.

”Brian Kemps skamliga anklagelser är falska till hundra procent, Det här politiska tricket av Kemp bara dagar före valet är ännu ett exempel på varför han inte är pålitlig och inte bör ha ansvar för ett val där han själv är kandidat”, säger Rebecca DeHart, chef för Demokraterna i Georgia.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies