1515

Ängelinvesteraren: Jag har gjort fler affärer under krisen

Börsen har hämtat sig från botten i mars, och kriser kan till och med hjälpa bolag vässa affärsplanerna, enligt ängelinvesteraren Sophia Bendz.

”Jag har faktiskt gjort fler investeringar än jag vanligtvis gör”, säger hon i Di TV:s program Hållbart näringsliv. 

Foto:Josefine Stenersen

I säsongspremiären av Di TV Hållbart näringsliv ligger fokus på startups hållbarhetsarbete kontra deras överlevnad. Pär-Jörgen Pärsson, partner på riskkapitalbolaget Northzone och Sophia Bendz, ängelinvesterare och rådgivare till riskkapitalbolaget Atomico gästar programmet.

”Det är en spännande tid som investerare för vissa bolag får en enorm tillväxt på grund av det här”, säger Sophia Bendz.

”Första månaden det slog till var det mycket överlevnadsfrågorna som dominerade. De bolag som va sköra har verkligen farit illa i den här processen”, säger Pär-Jörgen Pärsson.

I programmet berättar de också om investeringarna de avstår från samt vad de skulle vilja se i en startup-portfölj. Hållbart näringsliv sänds varannan onsdag kl 11.30 i Di TV och finns alltid på di.se.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?